Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Προσκύνημα για ένα κόσμο χωρίς πυρηνική ενέργεια


koreatimes


 Ο Lee Lee Wong-young, καθηγητής αστικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο Suwon, βρίσκεται σε "προσκύνημα", σχεδιάζοντας να περπατήσει 11.000 χιλιόμετρα σε 26 χώρες εντός δύο ετών.

 Από τότε που ο Lee ξεκίνησε το προσκύνημα που ονομάζει «Νέος δρόμος του μεταξιού για τη ζωή και χωρίς πυρηνική ενέργεια», στις 3 Μαΐου, έχει φτάσει τα 25 χιλιόμετρα κάθε μέρα προς τη  χώρα προορισμού του. 

"Περπατώ για να επιστήσω την προσοχή στον κίνδυνο των ενεργειακών πολιτικών που περικλείουν την πυρηνική ενέργεια. Η καταστροφή του πυρηνικού σταθμού στην Φουκουσίμα που συνέβη στην Ιαπωνία το 2011, σκοτώνει πολλούς ανθρώπους και εκθέτει πολλούς περισσότερους στην ακτινοβολία", δήλωσε.

 "Ο αέρας, η ξηρά και η θάλασσα ήταν όλα μολυσμένα από ραδιενεργά υλικά, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ατυχήματος ήταν επιζήμιες για όλο το οικοσύστημα και τη Γη, ελπίζω ότι αυτό που κάνω προσελκύει την άμεση προσοχή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε . 


Ο Lee σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα στη Νταραμσάλα της Ινδίας τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους και να του δώσει μια παγκόσμια χάρτα ζωής, την οποία έγραψε με άλλες θρησκευτικές προσωπικότητες. Στις 21 Απριλίου 2019, θα συναντηθεί με καθολικούς ηγέτες στην πόλη του Βατικανού στην Ιταλία. 

"Ήθελα να συναντηθώ με θρησκευτικούς ηγέτες σε διάφορες χώρες και να μιλήσω για τα σχέδια για την υλοποίηση μιας πολιτικής μη πυρηνικής ενέργειας και αξιοπρέπειας της ζωής. Θέλω να αφήσω στη μελλοντική γενιά μια ασφαλή Γη χωρίς πυρηνικούς σταθμούς ".

 Ο Λι επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) επειδή δεν κατάφεραν να βρουν μέτρα προς έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά. 

"Ο ΟΗΕ δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατεύσει τη Γη και να αποτρέψει παρόμοιες πυρηνικές καταστροφές. Θεώρησα ότι έπρεπε να αναλάβω δράση, αντί να περιμένω κάτι να συμβεί", ανέφερε.

 "Οι θρησκευτικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο που σέβονται τη ζωή πρέπει να ενωθούν, πρέπει να συγκεντρωθούν  και να δημιουργήσουν μια νέα οργάνωση που θα ασχοληθεί με τα 450 πυρηνικά εργοστάσια στον κόσμο".

 Ο Lee σχεδιάζει να μοιραστεί την ιστορία του σε έναν ιστότοπο. Επισκεφθείτε το http://cafe.daum.net/earthlifesilkroad για περισσότερα. Ο Lee μπορεί να προσεγγιστεί στο leewysu@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...