Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Σουρεαλιστικοί Κυθήριοι 3:Ο Σοφός Γέροντας

Αποτέλεσμα εικόνας για wise old elf

Έφτασε η μεγαλύτερη ώρα της σειράς Σουρεαλιστικοί Κυθήριοι!Μέρα που είναι,του Αγίου Πνεύματος,εμπνέομαι και γράφω για τη μεγαλύτερη μορφή που κυκλοφορεί στο νησί της Αφροδίτης:Τον Σοφό Γέροντα.Πρόκειται για έναν πάνσοφο ασπρομάλλη γενειοφόρο ο οποίος μένει σε μια Σπηλιά με λάθος τονισμό.Ω ναι!

Όταν βγαίνει από την σπηλιά του,από την οποία ξεσπίτωσε την τελευταία αρκούδα των Κυθήρων και την έστειλε  για μόνιμες διακοπές στον Αρκτούρο,ασχολείται έντονα με πολιτιστικές  δραστηριότητες όπως βιβλία,κινηματογράφος,ζωγραφική,ποίηση,μπουγάδα,σιδέρωμα,παρκάρισμα αδέσποτων αυτοκινήτων ενώ μοιράζεται τις γνώσεις του με τον Κυθηραϊκό λαό δημιουργώντας παράλληλα ρωγμές και φέροντας καίρια χτυπήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των Κυθήρων-Αντικυθήρων,το οποίο παίζει στα δάχτυλα.


Αγαπημένο του όπλο είναι η δόλια καθυστέρηση πραγματοποίησης συναλλαγών παντός τύπου.Όταν τον πλησιάζει το ανυποψίαστο θύμα,τον τυλίγει σε ένα ιστό  μακρών,αναλυτικών,φιλοσοφικών και υπαρξιακών αναλύσεων σε ερωτήματα που θέτει ο ίδιος ο Σοφός Γέροντας!Μέχρι να τελειώσει,το θύμα έχει ξεχάσει τι ήθελε να κάνει,ποιο είναι το όνομά του,που βρίσκεται,πόσο χρονών είναι κλπ.Η τελευταία παρενέργεια έχει σαν αποτέλεσμα πολλές γυναίκες,μιας ηλικίας και πάνω,να γίνονται  θύματα με τη θέλησή τους!

Το κοινωνικό του όραμα είναι απλό.Είναι υπέρ της  βίας χωρίς βιαιότητα,της επανάστασης χωρίς επαναστατικότητα και της κοινωνίας χωρίς κοινωνικότητα.Γενικά είναι υπέρ του κάτι χωρίς αυτό το κάτι.Αν δεν καταλάβατε δεν πειράζει,ούτε κι εγώ το έχω καταλάβει.Όταν προσπάθησε να μου το εξηγήσει κάποτε,έβγαλα ουρά,λέπια,βούτηξα στη θάλασσα και ρώταγα τους περαστικούς ναυτικούς αν ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος.

 Μέχρι και ντοκιμαντέρ έχει γυριστεί γι'αυτόν με χορηγό γνωστή ολλανδική μπύρα(αριστερών ευρωπαϊκών καταβολών χωρίς αμφιβολία).



Αυτός είναι ο τρίτος Σουρεάλ Κυθηριέν!Ένας γνήσιος εκπρόσωπος της αριστερής δεξιόστροφης κεντρώας διανόησης,ένας μεγιστάνας της αποδιαπλοκής του πολιτικού κατεστημένου,ένας Μαικήνας του πελάγους!Μια μορφή διαχρονική,ένας υψιπετής ταπεινός άνθρωπος.Εβίβα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...