Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Οι Κούρδοι της Συρίας(YPG) βομβάρδισαν τουρκική βάση

11707813_10153595605193872_8685046844191930886_n-620x465.jpg

aranews
Σύριοι Κούρδοι μαχητές των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG), την Πέμπτη βομβάρδισαν  τουρκική στρατιωτική βάση κοντά στην περιοχή Afrin βορειοδυτικά του Χαλεπίου, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές .

«Σε απάντηση της τουρκικής επιθετικότητας κατά του λαού μας στο Afrin, το YPG στόχευσε βάση του Τουρκικού στρατού με βαρύ πυροβολικό», δήλωσε εκπρόσωπος του YPG στο ARA News.

Τουλάχιστον ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από το βομβαρδισμό.



«Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μεταξύ του YPG και τουρκικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών όταν οι  τελευταίοι μπήκαν στην περιοχή Afrin , σε μια προσπάθεια να χτυπήσουν ελέγχόμενα από το  YPG χωριά», δήλωσε Κούρδος αξιωματούχος.

Αυτό έρχεται μόλις μία ημέρα αφότου τρεις Κούρδοι  μαχητές έχασαν τη ζωή τους, όταν ο τουρκικός στρατός χτύπησε ένα γραφείο ασφαλείας του YPG στην περιοχή Jinderis της επαρχίας Afrin, βορειοδυτικά του Χαλεπίου.

«Καθώς οι μαχητές μας συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απελευθέρωση της Raqqa από τους τρομοκράτες  ISIS , ο στρατός της Τουρκίας εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον της  έδρας μας στο Δυτικό Κουρδιστάν», δήλωσε η Γενική Διοίκηση του YPG . «Την Τετάρτη, ο τουρκικός  βομβαρδισμός προκάλεσε το θάνατο τριών μαχητών του YPG και τον τραυματισμό πολλών άλλων στην περιοχή Jinderis του Afrin.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...