Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Απαγορεύτηκε σε Σιχ να κουβαλούν το τελετουργικό τους μαχαίρι(kirpan) από ιταλικό δικαστήριο


sikh24
ΙΤΑΛΙΑ-To ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε εναντίον μεταναστών Σιχ που ήθελαν να φέρουν kirpan  δημόσια.

Είπε ότι οι μετανάστες που επιλέγουν να ζήσουν στην Ιταλία πρέπει να σέβονται τους ιταλικούς νόμους που απαγορεύουν την οπλοφορία, ακόμη και αν πολλοί Σιχ θεωρούν το kirpan ως ιερό.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η διαφορετικότητα σε μια πολυεθνική κοινωνία είναι σημαντική.

Αλλά έκρινε ότι η δημόσια ασφάλεια από τα όπλα ήταν υψίστης σημασίας και πάνω από τα δικαιώματα του ατόμου.


Ο Σιχ της υπόθεσης  έκανε προσφυγή κατά αποφάσεως άλλης δικαστικής εντολής να πληρώσει € 2.000 πρόστιμο (£ 1.700? $ 2,195), επειδή είχε συλληφθεί να φεύγει από το σπίτι του στο Goito, στη βόρεια Ιταλία, οπλισμένος με ένα μαχαίρι μήκους περίπου 20 εκατοστών (7.8in ), ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης .

Ο άνθρωπος είχε υποστηρίξει ότι το μαχαίρι του (ή kirpan), καθώς και το τουρμπάνι του, ήταν τα σύμβολα της θρησκείας του και να τα φοράει ήταν μέρος των θρησκευτικών καθηκόντων του.

Αλλά το δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε ότι οι μετανάστες πρέπει να βεβαιώνονται ότι οι πεποιθήσεις τους είναι νόμιμα συμβατές με τις χώρες υποδοχής.

«[Αν] η πολυεθνική κοινωνία είναι μια αναγκαιότητα, η δημόσια ασφάλεια είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να προστατευθεί,» αποφάνθηκε το δικαστήριο .

Οι Ορθόδοξοι Σιχ υποχρεώνονται να φέρουν  kirpan από τον 17ο αιώνα, και επιμένουν ότι δεν είναι όπλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...