Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πέθανε ο Chris Cornell


news247
Πέθανε σε ηλικία 52 ετών ο Αμερικανός τραγουδιστής Κρις Κορνέλ, frontman του γνωστού συγκροτήματος Soundgarden.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενο τον εκπρόσωπό του τραγουδιστή, Μπράιαν Μπάμπερι.
Σύμφωνα με τον Μπάμπερι, ο διάσημος τραγουδιστής πέθανε "αιφνιδιαστικά" την Τετάρτη στο Ντιτρόιτ και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Η οικογένειά του έχει διατάξει ιατροδικαστική έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.


Ο Αμερικανός τραγουδιστής πρωτοστάτησε στο μουσικό ρεύμα Grunge (γνωστού και ως "Ήχος του Σιάτλ") τη δεκαετία του '80 όταν ίδρυσε το συγκρότημα της indie rock "Soundgarden", το οποίο βραβεύτηκε με Grammy για τα τραγούδια "Black Hole Sun" και "Spoonman".
Η φωνή του εκτεινόταν σε τέσσερις οκτάδες και συνέχισε την καριέρα του στο τραγούδι μετά τη διάλυση των Soundgarden το 1997.
Ο Kορνέλ δημιούργησε το 2001 το συγκρότημα "Audioslave", μαζί με τους Tom Morello, Tim Commerford και Brad Wilk, που έφυγαν από τους "Rage Against the Machine".
Ήταν παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη.

Σημ.O Chris Cornell είχε βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος.Οι Soundgarden ήταν από τα ελάχιστα,αν όχι το μόνο,συγκροτήματα της grunge σκηνής του Σιάτλ που μου άρεσαν.Η συνεργασία του με τον Alice Cooper στον δίσκο του τελευταίου "The Last Temptation" ήταν η αιτία να τον γνωρίσω.Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...