Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η χολέρα απειλεί την Υεμένη


panorama
Μια μεγάλη επιδημία  χολέρας φοβούνται στην Υεμένη, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children.
Σχεδόν 250 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο αυτό το μήνα μόνο, με εκατοντάδες ύποπτων κρουσμάτων να καταγράφονται κάθε μέρα, λέει.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι οι ασθένειες  που μεταδίδονται από το νερό εξαπλώνονται με ανησυχητικό ρυθμό στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.Η Sanaa ήταν η πιο άσχημα πληγείσα περιοχή, με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης να κηρύχθηκε στην κατειλημμένη από  αντάρτες πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.
Περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια άτομα στην Υεμένη δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και αποχέτευση.



Η χολέρα είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται μέσω μολυσμένου νερού και τροφίμων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν οξεία διάρροια και εμετό. Οι άνθρωποι με χολέρα μπορεί να γίνουν πολύ άρρωστοι και, όταν αφεθούν χωρίς θεραπεία, ο θάνατος μπορεί να έρθει μέσα σε λίγες ώρες.
Η φιλανθρωπική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), η οποία έχει δημιουργήσει κέντρα θεραπείας χολέρας στη χώρα, φοβάται ότι η επιδημία θα βγει εκτός ελέγχου.
«Για να θέσουμε  το ξέσπασμα υπό έλεγχο, δεν θα είναι αρκετή απλώς η θεραπεία των ανθρώπων που φτάνουν στις ιατρικές εγκαταστάσεις. Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε την πηγή της ασθένειας, μέσω της βελτίωσης της ύδρευσης και αποχέτευσης και να εργαστούμε στις  κοινότητες για την πρόληψη νέων περιπτώσεων», λέει ο Ghassan Abou Chaar, επικεφαλής της αποστολής των ΓΧΣ στην Υεμένη.
Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι λιγότερο από το 45% των εγκαταστάσεων υγείας είναι σε πλήρη λειτουργία στην Υεμένη, με σχεδόν 300 από αυτές να έχουν  υποστεί ζημιές ή να έχουν καταστραφεί.
Περισσότερα από 8.000 άτομα - ως επί το πλείστον άμαχοι - έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 44.500 άλλοι τραυματίστηκαν καθώς η σύγκρουση στην Υεμένη κλιμακώθηκε τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Οι μάχες έχουν επίσης αφήσει 18,8 εκατ άνθρωποι να έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...