Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Καταδίκη σιίτη κληρικού στο Μπαχρέιν-Άλλη μια σύγκρουση σιιτών-σουννιτών

Του Λιβάνου οι γυναίκες κατέχουν τις εικόνες του Μπαχρέιν πάνω σιίτες κληρικού Sheikh Isa Qassim, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μπροστά από το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στην πρωτεύουσα, τη Βηρυτό, 29 Ιουλίου, 2016. (Φωτογραφία AP)

Δικαστήριο στο Μπαχρέιν καταδίκασε τον Σεΐχη Ισά Κασσίμ σε ένα χρόνο φυλάκισης με τρία χρόνια αναστολή ενώ του επέβαλλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 265000 $.Ακόμα κατασχέθηκαν περιουσιακά του στοιχεία και δύο σπίτια. Η απόφαση εκδόθηκε την Κυριακή. 

Ο Κασσίμ είχε στερηθεί της υπηκοότητάς του τον περασμένο Ιούνιο εξαιτίας κατηγοριών πως χρησιμοποιούσε τη θέση του για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα.Ο Κασσίμ ήταν πνευματικός ηγέτης της διαλυμένης πια αντιπολίτευσης του Μπαχρέιν.Άλλοι 80 κληρικοί έχουν ανακριθεί και 9 έχουν φυλακιστεί για παράνομη συνάθροιση και υποκίνηση  εξεγέρσεων.



Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους τους τελευταίους μήνες για να υποστηρίξουν τον Σεΐχη Κασσίμ.Η πλειοψηφία των κατοίκων του Μπαχρέιν αλλά το μικρό κράτος το κυβερνά η οικογένεια Al-Khalifah φίλα προσκείμενη στη Σ.Αραβία και ακόλουθοι του δόγματος των Σουννιτών.

Η όλη κατάσταση είναι ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα στο σιιτικό Ιράν και τη Σουννίτικη ουαχαμπιστική Σ.Αραβία.

Με πληροφορίες από το presstv


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...