Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ο σωματοφύλακας του Χο Τσι Μινχ θυμάται μια όμορφη ιστορία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλ.Πούτιν

TRAN Viet Hoan
sputniknews

Με αφορμή την επέτειο της γέννησης του Χο Τσι Μινχ, o πρώην σωματοφύλακάς του μοιράζεται μια ιστορία για το ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ανόι, στο οποίο ο Ρώσος πρόεδρος γνωρίστηκε με τον πρώτο ηγέτη του ανεξάρτητου Βιετνάμ και κάλεσε τον πρώην σωματοφύλακά του στη Ρωσία.

Η 19 Μαΐου σηματοδότησε την επέτειο της γέννησης του Ho Chi Minh, του πρώτου Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, που γεννήθηκε εκείνη την ημέρα το 1890.
Έχοντας ηγηθεί του κομμουνιστικής πλειοψηφίας κινήματος για ανεξαρτησία Viet Minh στη μάχη του κατά της ιαπωνικής κατοχής στη διάρκεια  του Β Παγκοσμίου Πολέμου ,ο Χο Τσι Μινχ διακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη γαλλική αποικιοκρατία το 1945 και αντιστάθηκε στις προσπάθειες της Γαλλίας να ανακτήσει τον έλεγχο της πρώην αποικία της. 

Το 1954, αφού το Βιετνάμ ήταν χωρισμένο σε Βόρειο και Νότιο κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη, έγινε Πρόεδρος της Βορείου Βιετνάμ και συνέχισε τις προσπάθειές του για επανένωση της χώρας. Μετά το θάνατό του το 1969, το αντάρτικο κατά της υποστηριζόμενης από τις  ΗΠΑ κυβέρνησης του Νοτίου Βιετνάμ συνεχίστηκε μέχρι το 1975, όταν το Βόρειο πήρε τον έλεγχο του Νότιου και της πρωτεύουσας της Σαϊγκόν, η οποία μετονομάστηκε σε πόλη Ho Chi Minh .



Στην επέτειο  της ημέρας των γενεθλίων του Ho Chi Minh, ο πρώην σωματοφύλακας του Tran Viet Hoan είπε στο Σπούτνικ Βιετνάμ μια ιστορία για τη μνήμη του ηγέτη που είναι γνωστός ως θείος Χο, με τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σε μια επίσκεψη στο Βιετνάμ, το Φεβρουάριο του 2001, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε ο πρώτος υψηλόβαθμος ξένος επισκέπτης του 21ου αιώνα που επισκέφθηκε τα μνημεία του Ανόι, που συνδέονται με τον πρώτο πρόεδρο του ανεξάρτητου Βιετνάμ. Ο Ρώσος πρόεδρος άφησε ένα σημείωμα στο βιβλίο των επισκεπτών,»είπε ο Tran.

«Έγραψε," Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον για μένα να μάθω για τη ζωή ενός μεγάλου δασκάλου του βιετναμέζικου λαού, ενός ανθρώπου του οποίου το όνομα αναγράφεται στην παγκόσμια ιστορία".»


«Τότε ήμουν ο διευθυντής του Μουσείου Ho Chi Minh  και είχα προσωπικά την ευκαιρία να ξεναγήσω  τον Ρώσο Πρόεδρο. Πριν πούμε  αντίο, μου έκανε  μια ερώτηση.»
«Μήπως συνάντησες ποτέ τον  θείος Χο; Του είπα ότι είχα την  μεγάλη τιμή  να υπηρετήσω ως προσωπικός σωματοφύλακας του Χο Τσι Μινχ στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Όταν ο Πρόεδρος έφυγε από τη ζωή, το κράτος και ο λαός μου ανέθεσε τη μεγάλη τιμή της φύλαξης του σώματος του.»

«Αυτό συγκίνησε το Ρώσο Πρόεδρο πάρα πολύ, και αυτός ... κάλεσε εμένα, τη γυναίκα μου και δύο άλλους φίλους  να επισκεφθούμε τη Ρωσία, λέγοντας ότι θα μπορούσαμε να πετάξουμε με το αεροπλάνο του εκείνη την ημέρα! Ήμουν ειλικρινά ευγνώμων προς τον Ρώσο Πρόεδρο, αλλά του απάντησΑ ότι ήταν αδύνατο να πάω αμέσως, θα έπρεπε να πάρω άδεια από τις αρχές.»

«Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέθεσε στο Ρώσο Πρέσβη στο Ανόι  να συνεργαστεί με το ρωσικό Υπουργείο Πολιτισμού για να οργανώσουν τη διαμονή μας στη Ρωσία. Τον Ιανουάριο του 2002,η μικρή ομάδα μας πήγε στη Ρωσία με προσωπική πρόσκληση του Προέδρου Πούτιν. Όταν φτάσαμε, μας υποδέχτηκε ο υφυπουργός πολιτισμού.»

«Φυσικά, υπήρχαν πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι που φρουρούσαν τον Χο Τσι Μινχ, αλλά έτυχε να είμαι αυτός που ο Ρώσος πρόεδρος προσωπικά προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα του και θεωρώ ότι αυτή είναι η δεύτερη πιο σημαντική τιμή που έχω λάβει. Χάρη στον Ρώσο Πρόεδρο, η γυναίκα μου είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά για τη μεγάλη χώρα της Ρωσίας.Οι  αγαπημένοι μου και εγώ θα θυμόμαστε για πάντα αυτό το ταξίδι », κατέληξε ο Tran Viet Hoan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...