Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Θεαματική απόδραση ηγέτη αίρεσης στο Κονγκό

Christian μέλη της αίρεσης επίθεση Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό φυλακή, χωρίς ηγέτη
africanews
Οι υποστηρικτές του φυλακισμένου ηγέτη χριστιανικής αίρεσης επιτέθηκε στην φυλακή που κρατούταν  στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ελευθερώνοντας αυτόν  και περίπου 50 άλλους τρόφιμους νωρίς την Τετάρτη, δήλωσε η κυβέρνηση.

Ο Ne Muanda Nsemi - ένας αυτοαποκαλούμενος προφήτης και ο ηγέτης του κινήματος Bundu Dia Kongo - συνελήφθη τον Μάρτιο μετά από μια σειρά από θανάσιμες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του και της αστυνομίας , δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Lambert Mende.

Μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς κοντά στη φυλακή Makala  περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα(0300 GMT ) και είδαν κρατούμενους που φορούσαν μπλε πουκάμισα με κίτρινα κολάρα στους δρόμους.



Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν το προσωπικό τους να αποφύγει τη μετακίνηση χωρίς λόγο  γύρω από την Κινσάσα, λέγοντας ότι η κατάσταση ήταν ήρεμη αλλά απρόβλεπτη.

Στρατιώτες σταμάτησαν νεαρούς άνδρες για ανάκριση κοντά στο σπίτι του Nsemi στην περιοχή της πόλης Ngaliema και συνέλαβαν μερικούς από αυτούς, είπε ένας μάρτυρας στο Reuters.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Alexis Thambwe δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι, εκτός από τον Nsemi,  σημαντικοί κρατούμενοι της φυλακής, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών ηγετών της αντιπολίτευσης και των στρατιωτών που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του πρώην προέδρου Λοράν Καμπίλα, δεν είχαν διαφύγει.

Ο πρόεδρος της πολιτικής πτέρυγας του Bundu dia Kongo δεν μπορούσε να βρεθεί αμέσως για σχόλιο.

Ο Nsemi έχει μια ισχυρή ακολουθία στο νοτιοδυτικό Κονγκό και θέλει να αναβιώσει το βασίλειο Kongo, το οποίο άκμασε για αιώνες γύρω από τις εκβολές του ποταμού Κονγκό.

Συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του και δυνάμεων ασφαλείας επιδεινώνουν τις ευρύτερες εντάσεις σε όλο το Κονγκό από τότε που ο Πρόεδρος Ζοζέφ Καμπιλά αρνήθηκε να παραιτηθεί, όταν η θητεία του έληξε τον Δεκέμβριο, αυξάνοντας τους φόβους για ανανέωση πολιτικής σύγκρουσης.

Τουλάχιστον έξι από τους υποστηρικτές του Nsemi σκοτώθηκαν νωρίτερα αυτό το χρόνο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης δύο εβδομάδων στην κατοικία του στη Κινσάσα, που οδήγησε στη σύλληψή του.

Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...