Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τι μας λέτε;

Αποτέλεσμα εικόνας για αρβελερ

ΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ...

από συνέντευξη της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ

Αριστερός είναι αυτός που κάνει αριστερά πράγματα και όχι αυτός που λέει ότι είναι. Τι αριστερό έχει κάνει σήμερα η κυβέρνηση; Μόνον το σύμφωνο συμβίωσης έχει κάνει, αλλά όχι τον γάμο. Ούτε τζαμί, ούτε αποτεφρωτήριο.
Μια δημοκρατία πρέπει να έχει και κυβέρνηση και αντιπολίτευση και κόμματα δημοκρατικά. Να ενδιαφέρονται για τον τόπο και όχι για την καρέκλα. Και ξέρετε κάτι, αν διευθύνουν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί...
dragoneraleft

-Εγώ πάλι νόμιζα ότι αριστερά πράγματα είναι η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής,η δίκαιη αναδιανομή πλούτου,η παιδεία και ιατρική περίθαλψη για όλους και άλλα παρόμοια.Αυτά που αναφέρει η καλή καθηγήτρια που ήταν αριστερή,φίλη του Καραμανλή(του γέρου) και γράφει ποιήματα για τον Κυριάκο,τα υλοποιεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ο κάθε νεοφιλελεύθερος.


Άσε που αν ψηφίζεις στη Γαλλία,έχεις για Προέδρους διαδοχικά Σαρκοζί-Ολάντ-Μακρόν, έχεις μια τεράστια βιομηχανία και  σου ασκεί ουσιαστικά οικονομικό έλεγχο η Γερμανία και από πάνω λες τους Έλληνες κυβερνώντες "ανίκανους"(όχι ότι δεν είναι),ε!Παραπάει!

4 σχόλια:

  1. Η αναδιανομή του πλούτου συμβαίνει και με τη βούλα, αρκεί η κα Αρβελέρ να πληροφορηθεί τον πρωτοφανή αριθμό αποποιήσεων κληρονομίας, επί παραδείγματι..
    Και, φυσικά, περίθαλψη για όλους υπάρχει, πλην των γηγενών..
    Οπότε, αν λάβουμε υπόψη και το ιστορικό των ολοκληρωτικών καθεστώτων του ανατολικού παραπετάσματος, στα οποία ομνύει η κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα, θα λέγαμε πως, ναι, αυτή είναι αριστερά.
    (Ξέχασε, πέραν του gayoγάμου, να μας αναφέρει η Κα Προφεσσόρα και ένα άλλο κατόρθωμα-πιστοποιητικό αριστεροσύνης των κυβερνώντων: Την με επιταχυντικούς ρυθμούς αποϊεροποίηση ο,τιδήποτε έχει μείνει ακόμα όρθιου σε αυτόν τον τόπο, είτε μιλούμε για ιστορία, είτε για Παράδοση, Ιερά και κοσμική. Να μην ξεχάσουμε δε, την εμετική χλεύη σε θέσφατα αιώνων, όπως πχ την υποδοχή του Αγίου Φωτός. Γι' αυτά δεν κόφτεται η βυζαντινοτέτοια;;; Αλλά, μόνο η πρεμούρα για το μη ανοικοδομηθέν τζαμί-σε κρατική γαία, παρακαλώ-την έπιασε.. Μέρες που είναι, που στο Manchester μετρούν κομμένα μέλη.. Αλλά, ξέχασα, είναι πολιτογραφημένη δημότισσα της πόλεως του "Je suis"..
    JE SUIS, λοιπόν και à tout à l'heure!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δίκαιη αναδιανομή είναι το ζητούμενο.Αναδιανομή είχε κάνει κι ο Σημίτης με το χρηματιστήριο.

      Δεν μου είναι συμπαθής η συγκεκριμένη.Έχει μονίμως ένα στυλ "απευθύνομαι σε πρωτόγονους" και παραείναι "κοραϊστικη" και "ευρω-αριστερή" για τα γούστα μου.

      Διαγραφή
    2. Από την εποχή του "πολιτικά εξόριστου"(έτσι λέμε στο χωριό μου τους κλασομπανιέρες) Τριανταφυλλίδη, η κόπρος του Αυγείου κατοικεί εις Παρισίους. Τελευταίο και τραγικό παράδειγμα ο απεχθής Ζουράρις, τα γραπτά και το γενικώτερο mood του οποίου εκτιμούσα στα '90s, και τώρα θέλω, ως άλλος Τύραννος να τα κάψω.

      Διαγραφή
    3. Και όχι μόνο από την εποχή του Κωνσταντέν Τριανταφυλλίδη.Πάει και πιο πίσω το πράγμα.

      Πόσοι τα έχουν πει αυτά για το Ζουράρη...ομοιοπαθής κι εγώ.Αλλά δεν είχα πάρει πολλά βιβλία του.Μόνο ένα ή δύο.

      Διαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...