Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ισάμ Γιουσοούφ καταδικάζει την τρομοκρατική είθεση στο Μάντσεστερ


middleeastmonitor

Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ισάμ Γιουσούφ χθες κατήγγειλε την τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο αθώους πολίτες στο Μάντσεστερ, τη Δευτέρα, αφαιρώντας 22 ζωές και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γιουσούφ, δήλωσε: «Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες δυσφημίζουν και προσβάλουν το Ισλάμ και να οδηγούν σε ενέργειες εναντίον των μουσουλμάνων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.»



Κάλεσε τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη να «μείνουν  ενωμένοι στην αντιμετώπιση της νόσου του εξτρεμισμού και να εργαστούν μαζί για να προβάλλουν την αληθινή και καθαρή εικόνα των κοινοτήτων τους και την πίστη τους σε όλη την ευρύτερη κοινωνία τους.»

Η τρομοκρατία, όπως αυτής η αποτρόπαιη επίθεση στο Μάντσεστερ, είναι διάπραξη εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, και οι δράστες δεν έχουν ήθος που αρμόζει σε ανθρώπους.

«Αν έχουν την ψευδαίσθηση ότι με τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων,  κατά κάποιο τρόπο παίρνουν εκδίκηση για τα θύματα των Δυτικών εγκλημάτων σε μουσουλμανικά εδάφη, τότε είναι σαφώς λάθος γιατί τα εγκλήματα δεν πρέπει ποτέ να απαντώνται  με παρόμοια απάνθρωπα εγκλήματα.»

Τέλος,ο Γιουσούφ τόνισε ότι όλες οι μορφές της τρομοκρατίας πρέπει να καταδικαστούν, από το Μάντσεστερ ως την Παλαιστίνη όπου οι άνθρωποι υποφέρουν από  συστηματική κρατική καταστολή, κατοχή  και θάνατο για δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...