Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Αιθιοπία προς ΕΕ:Αφήστε την εύκολη κριτική

Ethiopia replies EU MPs: Quit criticisms and give 'constructive support'

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας απάντησε σε ένα ψήφισμα Ευρωβουλευτών που καταδικάζει τη χώρα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικές διώξεις.

Η πρεσβεία της Αιθιοπίας στις Βρυξέλλες εξέδωσε ανακοινωθέν στο οποίο έλεγε πως το ψήφισμα της Ευρωβουλής έπασχε από έλλειψη  κατανόησης σημαντικών θεμάτων και κάλεσε την ΕΕ αν θέλει να βοηθήσει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αφήσει την κριτική και να βρει πιο εποικοδομητικούς τρόπους στήριξης της κυβέρνησης της Αιθιοπίας και των θεσμών της.



Η ΕΕ κατηγορεί την Αιθιοπία για τη σύλληψη του αρχηγού της αντιπολίτευσης Δρ. Merera Gudina.Ο Gudina συνελήφθη επειδή συναντήθηκε με την ηγεσία της τρομοκρατικής ομάδας Ginbot-7 στις Βρυξέλλες αγνόωντας την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τους νόμους της Αιθιοπίας.

Τέλος Αιθιοπία εξέφρασε την απογοήτευσή της που η Ευρωβουλή αγνόησε το άνοιγμα διαλόγου με 17 κόμματα της αντιπολίτευσης και την έναρξη του Δευτέρου Πλάνου Δράσης για τα Ανθρώπινα δικαιώματα.

Με πληροφορίες από το africanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...