Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Πατριάρχης Γεωργίας προς τους Γεωργιανούς του εξωτερικού:Να θυμάστε την πατρίδα σας

Patriarch to Georgian emigrants: “I urge you to stay where you are, but at the same time be in your homeland”

georgianjournal
Ο Καθολικός-Πατριάρχης Πάσης Γεωργίας, Ηλίας II απευθύνθηκε στους  Γεωργιανούς μετανάστες που παρακολούθησαν το  Φόρουμ Διασποράς στην Τιφλίδα, λέγοντας ότι θα πρέπει να παραμείνουν όπου κι αν βρίσκονται, αλλά να βρίσκονται και στην πατρίδα τους επίσης. 

Ο Πατριάρχης είπε ότι είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει τόσους πολλούς γεωργιανούς μετανάστες στην Τιφλίδα. 

«Αρκετά χρόνια πριν σας κάλεσα να επιστρέψετε στη Γεωργία. Τώρα σας λέω: μείνετε εκεί που είστε, αλλά να είστε και στην πατρίδα σας την ίδια στιγμή.



 Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη Γεωργία. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια που προσφέρετε τη χώρα σας. Θα πρέπει να μας βοηθήσετε να δημιουργήσουμε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας, που σπουδάζουν και ζουν στο εξωτερικό, δεν πρέπει να ξεχάσουν τη μητρική τους γλώσσα, τον πολιτισμό τους. Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια που κτίστηκαν σε ξένες χώρες έχουν γίνει κέντρα του πολιτισμού μας, της πνευματικής ζωής μας. Υπάρχουν πολλοί κύκλοι, όπου διδάσκουν γεωργιανούς  χορούς και τραγούδια και θα πρέπει να παίρνουν μέρος σε αυτές τις δραστηριότητες «, δήλωσε ο Ηλίας II και ζήτησε από τους μετανάστες να είναι πολίτες της Γεωργίας. 

«Ζείτε στο εξωτερικό, αλλά τα λείψανα των προγόνων σας είναι  θαμμένα εδώ, στη Γεωργία. Θα πρέπει να το θυμάστε αυτό. Είθε ο Θεός να σας ευλογεί και θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνετε για τη Γεωργία. Είθε ο Θεός να βοηθήσει τη χώρα μας να επανενώσει την Αμπχαζία και το Samachablo.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...