Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Η πολιτεία του Wyoming αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων

panorama
Η πολιτεία Wyoming των ΗΠΑ  αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, και έγινε έτσι η 45η πολιτεία των ΗΠΑ που δέχεται τα γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία.
Σε επιστολή της 21ης ​​Απριλίου που  απευθύνεται στην Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αμερικής- Δυτική Περιφέρεια (ANCA-WR), ο Κυβερνήτης του Wyoming Matthew H. Mead αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και εξήρε το έργο των απλών Αρμενίων Αμερικάνων.



«Οι θηριωδίες και του αρμενικού και του εβραϊκού ολοκαυτώματος ήταν αδιανόητες», αναφέρει η επιστολή του Κυβερνήτη Mead, «αλλά είναι σημαντικό για όλους να θυμόμαστε,ότι η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί», σημείωσε ο Κυβερνήτης του Wyoming  στην επιστολή του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Armenian Weekly.
Ο Matthew Mead εξήρε επίσης τις δραστηριότητες της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής, ολοκληρώνοντας την επιστολή του με την ακόλουθη δήλωση: «Οι σκέψεις μου είναι μαζί σας καθώς θα συγκεντρώνεστε στο Colorado State Capitol για τη Μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων».
Η είδηση ​​της αναγνώρισης από το Wyoming της Αρμενικής Γενοκτονίας έγινε δεκτή επίσης με επαίνους από τους εκλεγμένους αξιωματούχους και ακτιβιστές της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...