Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Το κυβερνών κόμμα της Ινδίας γκρέμισε ναό των Σιχ(Gurdwara)

sikh24
Ιντόρε,Ινδία-Το BJP οδήγησε τη Δημοτική Επιχείρηση του Ιντόρε να κατεδαφίσει βίαια ένα Gurdwara Sahib(ναός των Σιχ) που ονομάζεται «Kartar Kirtan Sahib» στο Ιντόρε στις 22 Απριλίου.Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί κακοποίησαν τους πιστούς Σιχ και τους έδιωξαν από το Gurdwara πριν από την κατεδάφισή του με τη βοήθεια μπουλντόζας.


Μιλώντας με το Sikh24, ένας ντόπιος πιστός  Σιχ ,ο Gurpreet Singh ενημέρωσε ότι στις 22 Απριλίου, το αστυνομικό προσωπικό που ξεκίνησε με τη βία την μετακίνηση της  Ιερής Γραφής του Σρι γκουρού Granth Sahib Ji που είναι εγκαταστημένος στο Gurdwara Sahib. Πρόσθεσε ότι η sangat(συμβούλιο) των Σιχ που ήταν σε αντίθεση με την κίνηση αυτή, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, κακοποιήθηκαν με βάναυσο τρόπο από τους άντρες της Αστυνομίας. Στη διαδικασία αυτή, μια ογδοντάχρονη Σιχ  τραυματίστηκε σοβαρά.

Ανέφερε ότι η αστυνομία κατεδάφισε πλήρως το κτίριο του Gurdwara Sahib και αφαίρεσε τα 300 ετών σπαθιά, δύο ασημένια γλάστρες, μετρητά από το Golak (περίπου Rs. 80.000,παγκάρι) και το ντουλάπι (περίπου Rs. 300.000). Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία πήρε  επίσης πάνω από 40.000 βιβλία της βιβλιοθήκης του Gurdwara.



Πηγές ενημέρωσαν ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Gurdwara Manjit Singh Bhatia ήταν συνδεδεμένος με το BJP και θα μπορούσε να εμπλέκεται στην κατεδάφιση του Gurdwara Sahib, καθώς  προσπαθούσε να γίνει δεκτός  από το κόμμα του  σαφράν (BJP) για τις εκλογές του 2018.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του SGPC(επιτροπή υπέυθυνη για τη διαχείριση των να΄ν των Σιχ)Καθ Kirpal Singh Badungar καταδίκασε έντονα την πράξη της Δημοτικής Επιχείρησης Ιντόρε. Είπε  ότι η Δημοτική Επιχείρηση θα πρέπει να δώσει μια εναλλακτική θέση για την ανοικοδόμηση του κτιρίου του Gurdwara Sahib.

Ο Καθ Kirpal Singh Badungar έχει γράψει μια επιστολή προς τον Επικεφαλής Υπουργό του Madhya Pradesh,Shivraj Singh Chauhan να σιγουρευτεί ότι  τα συναισθήματα των Σιχ δεν έχουν πληγωθεί. Ζήτησε επίσης από το δημοτικό συμβούλιο  να υποδείξει μια εναλλακτική θέση για την ανοικοδόμηση του Gurdwara Sahib. Είπε  ότι η Ινδία ήταν μια κοσμική χώρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες θα πρέπει να γίνονται σεβαστά.

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Οι Σιχ είναι οι μόνοι από τα μεγάλα τμήματα της Ινδίας που δεν απέκτησαν δικό τους κράτος.Τους χωρίσανε μάλιστα τα εδάφη ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν.Από τότε υπάρχει μια κάποια ένταση με αυξομοιώσεις.Αποκορύφωμα οι σφαγές επί Ίντιρα Γκάντι.

      Διαγραφή

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...