Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Μ.Εβδομάδα σε συνοικία αναπήρων στην Κινσάσα

Afstralia 1
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου από το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τελούνταν   καθημερινά στην συνοικία των αναπήρων της Κινσάσας οι  ιερές ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος.
Μετέβαιναν  εκεί ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός ο πρεσβύτερος Φώτιος Kipambala ο διάκονος Χρυσόστομος Kamuanga και φοιτητές του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης».
Τελέσθηκαν  αφενός  οι ακολουθίες απλά και ταπεινά χωρίς ανέσεις και ευκολίες στο δρόμο μπροστά στα σπίτια τους μη υπάρχοντος εκεί Ναού,  αλλά αφετέρου με αγάπη,  ενθουσιασμό, πίστη και ζήλο από πιστούς και κατηχουμένους.
Μπορεί να στερούνται ναού αλλά ο ζήλος και αγάπη τους για τον Θεό δεν τούς εμποδίζει να  Τον λατρεύουν  στην κυριολεξία μέσα στον δρόμο. 
Μεγάλη Τετάρτη  μετά την ακολουθία του Όρθρου ετελέσθει η ακολουθία του Ευχελαίου, Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα  εψάλλει η ακολουθία των Αγίων Παθών Του Χριστού, Μεγάλη Παρασκευή απόγευμα η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου και Μ. Σάββατο απόγευμα η ακολουθία της Αναστάσεως χωρίς όμως την Θεία Λειτουργία διότι μέσα στον δρόμο της πόλεως είναι επικίνδυνη η τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Προσεύχονται οι ανάπηροι να βρεθεί δωρητής να καλύψει αυτή την μεγάλη ανάγκη της ενορίας τους και θα μπορούν πλέον να εκκλησιάζονται μέσα σε Ναό να λειτουργούνται και να κοινωνούν. 


Σε κάθε ακολουθία ο π. Θεοδόσιος μετέφερε στους πιστούς και στους κατηχουμένους τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄. 
Επίσης τους τόνιζε το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου κ. Νικηφόρου στο να μη στερούνται τις βασικές ακολουθίες αλλά και στην συνεχή προσπάθειά του για την ανέγερση Ναού στην περιοχή τους.

Afstralia 2

Afstralia 2

Afstralia 2

Afstralia 2

Afstralia 6

Afstralia 6

Afstralia 6

Afstralia 6

Afstralia 6

Afstralia 11

Afstralia 11

Afstralia 11

Afstralia 11
Afstralia 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...