Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Στο θέμα της Γενοκτονίας ο Τραμπ ακολουθεί τους προκατόχους του

panorama.am
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε την παράδοση των προκατόχων του, αρνούμενος να χρησιμοποιήσει τη λέξη από Γ σε δήλωσή του για την Ημέρα Μνήμης Αρμενικής Γενοκτονίας ,δήλωσε  ο επικεφαλής του γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων ARF  Hay Dat  Κίρο Manoyan σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. 
Σύμφωνα με τον ομιλητή, το μήνυμα Trump έρχεται να δείξει ότι, όπως και οι προκάτοχοί του, δεν είναι πρόθυμος να ασκήσει μεγάλη πίεση στην Τουρκία. 



«Παραμένει εξαιρετικά απρόβλεπτο τι εξελίξεις να περιμένουμε σε γενικές γραμμές, όσο αφορά τον Πρόεδρο Trump. Έτσι, σας συνιστώ να απέχετε από την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις του », δήλωσε ο Manoyan, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη διαμάχη για διάφορα θέματα πολιτικής στον Λευκό Οίκο.
Ο Manoyan στη συνέχεια ενημέρωσε ότι η αρμενική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με το Αρμενικό Εθνικό Κογκρέσο της Αμερικής θα ασκήσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεργαστεί με το Λευκό Οίκο.
«Οι Αμερικανοί-Αρμένιοι συνεργάζονται  με διάφορους νομοθετικούς κύκλους. Προφανώς, η πολιτική ατζέντα των Αμερικανών-Αρμένιων δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, αλλά περιλαμβάνει και άλλα θέματα, με τη βελτίωση των σχέσεων με την Αρμενία, το θέμα Αρτσάχ ανάμεσά τους. Τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα εξαρτόνται από τη διαμόρφωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν, ή άλλων κρατών, αφού η Αρμενία και οι Αρμένιοι θεωρούνται απλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως μέρος των ευρύτερων θεμάτων και των σχέσεων,» εξήγησε ο Manoyan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...