Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Αντιδυτικός

Αποτέλεσμα εικόνας για world map vintage

Όλα τα μεγάλα κέντρα πολιτισμού,πριν την άνοδο των γερμανικών φύλων που έφεραν τον Μεσαίωνα(Αλεμάνοι,Σάξονες ,Φράγκοι),είναι εδώ και αιώνες πια σε μόνιμη παρακμή και διασπασμένα.Ελλάδα-Βαλκάνια,Μεσοποταμία-Μ.Ανατολή,Αίγυπτος,Αιθιοπία,Λ.Αμερική,ακόμα και Ρώμη  κλπ.Μοναδική εξαίρεση η Κίνα,που αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και ξεπέρασε τις δυσκολίες που ήρθαν με την αποικιοκρατία και αντιμετωπίζει σχετικά επιτυχώς όλα τα εμπόδια που βρίσκει μπροστά της.

Τώρα,αν ήμουν κακεντρεχής και αντιδυτικός τύπος,θα έλεγα ότι ο δυτικός(στην ουσία αγγλογερμανικός)κόσμος αφού επέβαλλε όλους τους -ισμους που ανακάλυψε σε όλο τον κόσμο ώστε να τον παιδεύει,φροντίζει επιμελώς τα παλιά κέντρα πολιτισμού να μην ορθοποδήσουν ποτέ.Είτε φανερά είτε πιο διακριτικά.



Επειδή όμως είμαι Έλλην Ευρωπαίος θα αρκεστώ να τους χαρακτηρίσω τεμπέληδες και τριτοκοσμικούς όλους αυτούς και να καθαρίσω.Πάντως,είναι να απορεί κανείς. Παρήκμασαν όλοι αυτοί χωρίς να μπορέσουν να ξανασηκώσουν κεφάλι;Περίεργα πράγματα.   

ΥΓ.Η Ρωσία αν και δεν ανέπτυξε κάποιο σπουδαίο προ-Αγγλογερμανικό πολιτισμό,στα μάτια των δυτικών είναι κληρονόμος-έστω εξ αγχιστείας- της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και γι'αυτό στα μάτια τους είναι μισητή.Το δε Ιράν(Περσική Αυτοκρατορία) μόνο τα τελευταία 30-40 χρόνια είναι ανεξάρτητο,μετά την επανάσταση του Χομεϊνί.Με πολέμους,πράκτορες,οικονομικούς αποκλεισμούς κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν αν είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...