Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Μ.Σάββατο πρωί:Η κατάλυση του Άδη

Αποτέλεσμα εικόνας για jesus in hades

Τρεις μέρες ησυχίας.Τρεις μέρες άκρας του τάφου σιωπής.Ο δημιουργός του κόσμου κείτεται φαινομενικά νεκρός.Οι εχθροί Του πανηγύριζαν.Οι θλιβεροί άρχοντες του κόσμου  τούτου θεωρούσαν πως κατάφεραν να κλέψουν την εξουσία από τον ίδιο τον Θεό.Πανηγύριζε ο διάβολος,γιατί νόμιζε πως μπορούσε να κρατήσει την πηγή της ζωής,την ίδια τη Ζωή με τα δεσμά του θανάτου.



Τις τρεις αυτές μέρες όμως όλη η πλάση συνταράσσεται!Οι  πύλες του Άδη ξεθεμελιώνονται.Ο Χριστός κατεβαίνει στους νεκρούς και τους κηρύσσει ο ίδιος το Ευαγγέλιο.Τους ελευθερώνει ο ίδιος από αιώνες σκότους ακούγοντας τα αιτήματα των προφητών και των δικαίων.Ελευθερώνει τον Αβραάμ,τον Ισαάκ,τον Νώε,τον Ιωνά,τον πρώτο άδικα φονευμένο Άβελ και τέλος ελευθερώνει τον Άδάμ και την Εύα.
Η κατάρα έσπασε!Ο άνθρωπος που έχασε τον γήινο Παράδεισο τώρα πια μπορεί να μπει στη Βασιλεία των Ουρανών!Ο Χριστός πέθανε και αναστήθηκε για να γίνει Κύριος ζωντανών και νεκρών.Ο θάνατος έχασε την απόλυτη δύναμή του επάνω στο ανθρώπινο γένος.Αυτός που πριν λίγες μέρες αφέθηκε να βασανιστεί και να φονευθεί από αυτούς που ήρθε να σώσει με μια πνοή διέλυσε το κράτος του Άδη και ελευθέρωσε όλους τους ανθρώπους.Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...