Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ο Πατριάρχης Γεωργίας υποδέχθηκε τον πνευματικό ηγέτη των μουσουλμάνων του Καυκάσου

Αποτέλεσμα εικόνας για Catholicos Patriarch Ilia II
interpressnews
Υπάρχουν περίπου 400 τζαμιά, σχολεία και εκδοτικοί οίκοι στη Γεωργία και ελπίζουμε ότι τα γεωργιανά πολιτιστικά ιδρύματα θα έχουν την ίδια ελευθερία στο Αζερμπαϊτζάν, -δήλωσε ο  Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας, ο Αγιότατος και Μακαριώτατος Καθολικός Πατριάρχης Ηλίας Β, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πνευματικό ηγέτη των μουσουλμάνων  του Καυκάσου στο Πατριαρχείο. 

Ο Πατριάρχης φιλοξενεί τα μέλη της αντιπροσωπείας του Seikh-ul-Islam Allahshukur Pashazade. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Sheikh-ul-Islam Allahshukur Pashazade.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος της Τιφλίδας Davit Narmania,ο  Πρόεδρος της Συνέλευσης της Πόλης της Τιφλίδας  Giorgi Alibegashvili,ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας για θρησκευτικά ζητήματα Zaza Vashakmadze και επίσκοποι. 

Σύμφωνα με την Αυτού Αγιότητα, η επίσκεψη του Pasha-Zade στη Γεωργία είναι μια μεγάλη χαρά. 

«Αυτή δεν είναι η πρώτη μας συνάντηση, ξέρουμε ο ένας τον άλλο για πολλά χρόνια. Στηρίζαμε ο ένας τον άλλον, όταν το κομμουνιστικό καθεστώς ήταν στις χώρες μας. Πάντα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο στις δυσκολίες», είπε ο Πατριάρχης. 

Σύμφωνα με την Αυτού Αγιότητα, είναι πολύ ευχαριστημένος που η σχέση που υπήρχε μεταξύ των δύο χωρών εδώ και πολλά χρόνια, αναπτύσσεται και ενισχύεται. 

«Θέλω να πω ότι ο λαός του Αζερμπαϊτζάν έχει πλήρη ελευθερία στη Γεωργία. Υπάρχουν 400 τζαμιά, σχολεία και εκδοτικοί οίκοι στη Γεωργία. Πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται επίσης. Ελπίζουμε ότι τα γεωργιανά πολιτιστικά ιδρύματα θα έχουν την ίδια ελευθερία στο Αζερμπαϊτζάν», είπε ο Πατριάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...