Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Οι Χριστιανοί της Συρίας γιόρτασαν το Πάσχα εν μέσω αβεβαιότητας,τρομοκρατικών επιθέσεων και βομβαρδισμών


Δαμασκός, SANA - Τα χριστιανικά δόγματα στη Συρία την Κυριακή γιόρτασαν το Πάσχα, κάνονντας  προσευχές και λειτουργίες σε εκκλησίες και χώρους λατρείας.

Στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμασκό,ο Μελχίτης Ελληνο-Καθολικός Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Gregory ΙΙΙ Laham χοροστάτησε στις γιορτές του Πάσχα, κάνοντας ένα κήρυγμα που τόνιζε  τη σημασία του Πάσχα και καλούσε για ενότητα, αλληλεγγύη και αγάπη μεταξύ των Σύρων, ενω καταδίκασε την πρόσφατη τρομοκρατική βομβιστική επίθεση που χτύπησε το λαό της Kefraya και al-Foua'a.


Μια παρόμοια τελετή, επίσης, πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, υπό τον  Ασσύριο Ορθόδοξο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Mar Ιγνάτιο Aphram ΙΙ, ο οποίος είπε στο κήρυγμά του  ότι η τρομοκρατία και η αδικία είναι βέβαιο ότι θα ηττηθούν από το φως της δικαιοσύνης.
Ο Επίσκοπος των Αρμενίων Ορθόδοξων της Δαμασκού Armash Ναλμπαντιάν χοροστάτησε επίσης σε μια λειτουργία στην Εκκλησία Mar Serkis στη Δαμασκό, στην οποία εκφώνησε ένα κήρυγμα καταγγέλλοντας όλες τις μορφές τρομοκρατίας και επιθετικότητας με στόχο τη Συρία, ενώ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε στην Ευαγγελική Εκκλησία της Δαμασκού, πάστορας  Αιδ. Μπούτρος Zaour είπε ότι το Πάσχα φέρει ένα μήνυμα που υψώνεται πάνω από το κακό και την αδικία, και ότι η Συρία ήταν ένα παράδειγμα συνύπαρξης, πίστης και ειρήνης από την αυγή της ιστορίας.


Εν τω μεταξύ στο Χαλέπι, οι γιορτές περιορίστηκαν στις προσευχές και τις λειτουργίες σε εκκλησίες προς τιμήν των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που είχε ως στόχο τα λεωφορεία που μετέφεραν τους ανθρώπους της Kefraya και al-Foua'a.

Εορτασμοί του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν στις εκκλησίες σε όλες τις συριακές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στην πόλη Νταράα, Mar Ηλία στην Εσδράς, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Hasaka, την Αρχιεπισκοπή της Μπόσρα, Horan, και Jabal al-Arab, στην Εκκλησία του  Ιησού Βασιλέα , και στην  Εκκλησία του Καλού  Ποιμένα  στην Sweida.
Στη Λατάκια, λειτουργίες και προσευχές έλαβαν χώρα στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου και στην Εκκλησία της Παναγίας , και στη Χάμα και Ταρτούς λειτουργίες  πραγματοποιήθηκαν στις Ελληνορθόδοξες Αρχιεπισκοπές και σε διάφορες εκκλησίες, ενώ στην Χομς προσευχές  πραγματοποιήθηκαν στην Εκκλησία Al-Arbaeen και άλλες εκκλησίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...