Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ραφαήλ,Νικολάου και Ειρήνης

Αποτέλεσμα εικόνας για ραφαηλ νικολαος και ειρηνη

Ο Χριστός με την Ανάστασή Του έσωσε τους ανθρώπους από τα δεσμά του θανάτου,από την κατάρα της αμαρτίας.Τις τρεις μέρες που έμεινε θαμμένος,κατανίκησε τις δυνάμεις του Άδη.

Εμείς ως χριστιανοί ακολουθούμε τα βήματα του Κυρίου μας.Ή έστω  προσπαθούμε.Και οι Χριστιανοί με τη σειρά μας κατανικούμε ή τουλάχιστον αντιμαχόμαστε τις δυνάμεις του θανάτου σε αυτή τη ζωή.

Αντιμαχόμαστε την αδικία,τη φτώχεια,τις διακρίσεις,τις ανισότητες,την απομόνωση και αυτούς που τις προκαλούν.Αντιστεκόμαστε με όπλο το λόγο και την χωρίς βία αντίσταση όπως οι Προφήτες,οι Πατέρες,οι Όσιοι και οι  Μάρτυρες.


Έτσι έκαναν και οι τρεις μάρτυρες που τιμούμε σήμερα.Οι άγιοι Ραφαήλ,Νικόλαος και Ειρήνη.Που προτίμησαν να περάσουν φρικτά μαρτύρια στα χέρια των Τούρκων παρά να προδώσουν τους Χριστιανούς που βρήκαν καταφύγιο στο μοναστήρι τους.

Το μαρτύριο δεν είναι υποχρεωτικό.Η αντίσταση όμως στις δυνάμεις του κακού,της αδικίας,του ίδιου του θανάτου με άλλα λόγια,είναι όχι απλά υποχρέωσή μας,αλλά κομμάτι της ίδιας της χριστιανικής φύσης μας.Έτσι και μόνο έτσι,διαλύουμε κι εμείς κατά το μέτρο που μας αναλογεί,τις πύλες του Άδη και μπορούμε να ψάλλουμε εορταστικά:Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...