Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Φωτογραφίες της Μογγολίας του 1900

Καραβάνι

Το Μουσείο της Ουλάν Μπατόρ  φιλοξένησε την έκθεση φωτογραφίαςτον περασμένο  Ιανουάριο.Οι φωτογραφίες της έκθεσης  ελήφθησαν από τον Antoine Henry de Bouillane de Lacoste, ένα Γάλλο ερευνητή, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη Μογγολία μεταξύ 1909-1912 για την εκτέλεση γεωγραφικών και εθνογραφικών μελετών στα Όρη Αλτάι.


ΚΥΒΙΚΌ τάφος KHUSHUU TSAIDAM
Κυβικός  τάφος στη Khushuu Tsaidam
Τα ταξίδια του τον πήγαν στη λίμνη στο λεκανοπέδιο Uvs  και τον ποταμό Selenga για να επικεντρωθεί σε γεωγραφικές μελέτες, γλωσσολογία, και στη μελέτη της θρησκείας (ιδιαίτερα τον σαμανισμό), του πολιτισμού, των παραδόσεων και τα έθιμα των Μογγόλων.
Ένας άνδρας με ΠΑΙΔΙΑ
Ένας άνδρας με παιδιά
Μια σειρά από φωτογραφίες του συνέλαβαν τους νομαδικούς τρόπους,τους τρόπους ζωής, και τα πρόσωπα των Μογγόλων στο 1900, καθώς και τους κατοίκους της  Ουλάν Μπατόρ και τις εγκαταστάσεις της πόλης.
GER
Γκερ
Η έκθεση περιελάμβανε 36 φωτογραφίες, αλλά πάνω από 200 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον Bouillane de Lacoste φυλάσσονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας.
LADIES με ένα κορίτσι
Κυρίες με ένα κορίτσι
Ο ερευνητής του Μουσείου της Ουλάν Μπατόρ  G.Ochbayar είπε, «Οι φωτογραφίες σπάνια διατίθενται για να τις δουν οι  Μογγόλοι , και όλες τους μας δίνουν την ευκαιρία να ρίξουμε μια ιστορική ματιά στη ζωή στη Μογγολία.»
Ένας γιατρός ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Ένας γιατρός περιποιείται ασθενείς
Ουλάν Μπατόρ
Ουλάν Μπατόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...