Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Στη Ρόδο το πρώτο πρωτάθλημα Taekwondo(WTF) παραλίας τον Μαϊο


koreatimes
Τα εναρκτήρια πρωτάθλημα Taekwondo παραλίας θα λάβει χώρα στο ελληνικό νησί της Ρόδου το Μάιο. 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο (WTF), δήλωσε την Τετάρτη ότι θα πραγματοποιήσει το πρώτο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα WTF Taekwondo παραλίας στο νησί στις 5 και 6 Μαΐου. Το πρωτάθλημα τάε κβον ντο παραλίας θα πραγματοποιηθεί για την επέκταση της έννοιας του αθλητικού κομματιού των πολεμικών τεχνών από ένα άθλημα μόνο για κλειστούς χώρους σε μια δραστηριότητα που μπορείτε να απολαύσετε παντού. 

Η ομοσπονδία είπε ότι ο Πρόεδρος Choue Chung-won πρωτοσκέφτηκε την ιδέα ενός αγώνα τάε κβον ντο στην παραλία το 2015 για να εισάγει το άθλημα στην  επίσημη διοργάνωση των επερχόμενων εναρκτήριων Παγκόσμιων Beach Games, ένα πολυ-αθλητικό γεγονός που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σαν Ντιέγκο το 2019. 

Το πρώτο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό παραλίας αποτελείται μόνο από εκτέλεση "poomsae"  όπου οι συμμετέχοντες εκτελούν μια προκαθορισμένη σειρά κινήσεων.Poomsae ελευθέρου στυλ, τεχνικές σπασίματος και επίδειξη  σε ελεύθερες δυναμικές τεχνικές λακτισμάτων θα παρουσιαστούν επίσης  κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων. 


Για τους διαγωνισμούς  poomsae και freestyle poomsae , οι αθλητές, οι οποίοι είναι άνω των 15 ετών και είναι εγγεγραμμένοι στην WTF, μπορούν να αγωνιστούν ενώ κάθε αθλητής που είναι άνω των 15 ετών και κατέχει οποιοδήποτε επίπεδο του πτυχίου που  δίνεται από την Kukkiwon, το κυβερνών σώμα taekwondo της Νότιας Κορέας , μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό τεχνικών σπασιμάτων. Κάθε άρρενας  συμμετέχων που είναι άνω των 15 ετών μπορεί  να συμμετάσχει στο διαγωνισμό δυναμικών λακτισμάτων  ελεύθερου στυλ . 

Η WTF είπε ότι θα επιτρέψει στους διαγωνιζόμενους να φορούν διαφορετικά είδη στολών που κυμαίνονται από μπλουζάκια χωρίς μανίκια, κοντά παντελόνια ως  φανελάκια. Η ένδυση με χιτζάμπ, επίσης επιτρέπεται  όπως και τα μπλουζάκια με μακρύ μανίκι ή μακρύ παντελόνι, πρόσθεσε η ομοσπονδία .

5 σχόλια:

  1. Γεια σου Παπα-Κωστα μου! ο Νικος ο Παναγοπουλος ειμαι! Ξεχασα να σου πω ξεκινησα προπονηση στο Γουνγκ Τσουν! Πολλη προπονηση! Καλος δασκαλος ο Αντωνης! Παπα-Κωστα μου να σε ρωτησω κατι! Ενδεχεται στη κινησιολογια των πολεμικων τεχνων να υπαρχει θρησκευτικο υποβαθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Αν η τέχνη λέει ότι έχει θρησκευτικό υπόβαθρο απλά κοροϊδεύει και ζητά ανάλογους πελάτες.Το κάνουν αρκετές σχολές.Η ουσία των πολ.τεχνών είναι η μάχη-αυτοάμυνα.Όλα τ'άλλα είναι σαχλαμάρες.

      Διαγραφή
  2. Σε ρωτησα γιατι ο Αντωνης μου ελεγε χτες οτι o Boztepe του ειχε πει προσφατα οτι μια κυκλικη κινηση του χεριου κατα την εκτελεση της πρωτης φορμας ενδεχεται να ειναι χαιρετισμος στο Βουδα. Και ειχα λιγο μια μικρη ανησυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.Πολλές φορές οι Ασιάτες για να προωθήσουν τις τέχνες τους στον δυτικό κόσμο που ζητούσε ανατολικές πνευματικότητες κλπ,έβαζαν μέσα στη μυθολογία της τέχνης διάφορα στοιχεία τέτοια.Χωρίς να σημαίνει ότι ισχύουν κιόλας.Μι αεποχή ,για παράδειγμα,κάποιοι Αμερικάνοι δάσκαλοι άρχισαν να λένε ότι το taekwondo έχει 2000 χρόνια ιστορία και στηρίζεται στην εσωτερική δύναμη κλπ.Τρίχες κατσαρές.Το '50 φτιάχτηκε και καμία αναφορά σε μυστικιστική εσωτερική δύναμη δεν υπάρχει.Απλά πελάτες έψαχναν.Και λέγε λέγε στο τέλος μπορεί να τα πίστεψαν και οι ίδιοι.

      Διαγραφή
  3. ελα! Το ελαβες το μυνημα που σου εστειλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...