Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μνημείο στην Κολωνία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων παρά την αντίδραση της τουρκικής κοινότητας

panorama.am

Ένα μνημείο αφιερωμένο στην Γενοκτονία των Αρμενίων θα εγκατασταθεί στην Κολωνία της Γερμανίας, αναφέρει το Ermenihaber, επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Milliyet.
Η πηγή υπογραμμίζει το γεγονός ότι η απόφαση για την εγκατάσταση ενός μνημείου για την  Αρμενική Γενοκτονία πάρθηκε  εν μέσω έντασης στις τουρκο-γερμανικές σχέσεις.
Με την απόφαση της Γενικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου της Κολωνίας, το μνημείο θα ανεγερθεί στο νεκροταφείο Lehmbacher Weg . Να σημειωθεί, ότι τάφοι μουσουλμάνων υπάρχουν επίσης στο νεκροταφείο.



Η πρόταση του σχεδίου για την εγκατάσταση ενός Αρμενίων μνημείο της Γενοκτονίας έγινε από το 2015 από την αρμενική χριστιανική κοινότητα της Κολωνίας με συνολικά 5000 μέλη.
Η τουρκική κοινότητα της πόλης αντιτάχθηκε στην απόφαση. Ένας από τους κορυφαίους εκπρόσωπος της τοπικής αρμενικής κοινότητας,ο Levent Tashkeryan σημείωσε  ότι η τουρκική κοινότητα αγωνίστηκε για δύο χρόνια για την απόρριψη της απόφασης για την εγκατάσταση του μνημείου. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση για το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι οριστική και δεν απαιτεί έγκριση από άλλο όργανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...