Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Temirbolat Kanukov (Kanikuaty Bola) (Ψευδώνυμο"Όρος Kazbek") (1869-1922). Ο θρυλικός γίγαντας της Οσσετίας


Ο Bola Kanukov γεννήθηκε στην Κομπάν, στη Βόρεια Οσετία. Ξεκινώντας από την πρώιμη παιδική ηλικία είχε συνηθίσει σε σκληρή, σωματική εργασία. Αργότερα στη ζωή του,η εξαιρετική δύναμη του και η γιγαντιαία σωματική διάπλαση τράβηξε την προσοχή των υπαλλήλων του τσίρκου. Τον κάλεσαν  να εργαστεί στο τσίρκο ως επαγγελματίας παλαιστής. Όντας ένα ντροπαλό και ευγενικό άτομο, αλλά απίστευτα δυνατός σωματικά,ο Bola νίκησε  περίφημους παλαιστές πολλές φορές. Και το κοινό ήταν πάντα ευτυχές όταν τον παρακολουθούσε. Ακόμα και ανάμεσα σε παλαιστές βαρέων βαρών ,ο Bola Kanukov έμοιαζε με πραγματικό γίγαντα.  

Ήταν 228 εκατοστά (7 '6 ") ψηλός και ζύγιζε περίπου 224 κιλά. (493 λίβρες).Tο  ψευδώνυμο του τσίρκου  "Όρος Kazbek" (Kazbek - το υψηλότερο βουνό της Ευρώπης, το οποίο είναι ευκρινώς ορατό από Vladikavkaz) ουσιαστικά έγινε το όνομά του. Παραμένοντας ένα παραδοσιακός άνθρωπος, υπακούοντας στις παραδόσεις και τους κανόνες της Οσετίας ποτέ δεν πήγε να αγωνιστεί γυμνός.  
Ήτα ν φίλος με τον  Άλιμπεκ Kantemirov, ο οποίος αργότερα έγινε ένας από τους ιδρυτές του Σοβιετικού τσίρκου ιππασίας.  
 
Μετά από πολλά χρόνια που έδινε παραστάσεις σε πολλές πόλεις και περιφέρειες, αλλά χωρίς να γίνεται  πλουσιότερος, ο Bola Kanukov επέστρεψε στο ορεινό χωριό του Κομπάν.  
Είχε μια οικογένεια, αλλά δεν ήταν  πολύ μεγάλη. Μόνο ο ίδιος, η σύζυγός του και η κόρη τους. Την εποχή που ήταν στο τσίρκο, ο Bola υιοθέτησε ένα δίχρονο  Ρωσάκι, τον Vasiliy. 
Το 1922 ο Bola ενώ εργαζόταν για τους γεωργούς του Georgievsk, βρέθηκε στη μέση μιας καταιγίδας. Αλλά αντί να ψάξει για  καταφύγιο σήκωσε μια στοίβα σανού και μπήκε από κάτω. Σύντομα αποκοιμήθηκε και όταν ξύπνησε δεν μπορούσε να σηκωθεί πια. Πέθανε τρεις εβδομάδες αργότερα. 
Η κόρη του πέθανε το 1934.Ο υιοθετημένος γιος του Vasiliy πολέμησε τους Ναζί κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και έπεσε ηρωικά σε μια από τις αιματηρές μάχες το 1942.  

ο Temirbolar Kanukov και ο Εσθονός παλαιστής M.Tigane.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...