Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αυξάνονται οι διώξεις δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν

Rally in Baku. November 2014. Photo by Aziz Karimov for the "Caucasian Knot"

kavkaz-uzel
O Elchin Ismailly έχει ενταχθεί στη λίστα των δημοσιογράφων που συνελήφθησαν στο Αζερμπαϊτζάν "με χαλκευμένες κατηγορίες," λέει η δήλωση του διεθνούς οργανισμού "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" (RWB) . Ένας εκπρόσωπος του Ινστιτούτου του Αζερμπαϊτζάν για την Ελευθερία και Ασφάλεια των Δημοσιογράφων(IRFS) δήλωσε ότι στη χώρα οι δημοσιογράφοι διώκονται ακόμη και επειδή επικρίνουν τις τοπικές αρχές.

Το "Caucasus Knot" ανέφερε ότι στις 22 Φεβρουαρίου, το Εφετείο του Μπακού (CoA) απέρριψε την καταγγελία κατά της 24-ήμερης κράτησης του Elchin Ismailly, ο οποίος κατηγορείται βάσει των άρθρων για «εκβιασμό με απειλές που διαπράττονται κατ 'επανάληψη» και "κατάχρηση δύναμης που προκάλεσε σοβαρές συνέπειες. "

Τουλάχιστον 12 bloggers και επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης κρατούνται σε φυλακές του  Αζερμπαϊτζάν , δήλωσε ο Johan Beer, Διευθυντής του RWB για την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.



Στις 17-20 Φεβρουαρίου οκτώ υπάλληλοι της μόνης αντιπολιτευτικής εφημερίδας του Αζερμπαϊτζάν "Azadlyg" (Ελευθερία) ανακρίθηκαν από το γραφείο του εισαγγελέα στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Faig Amirov, οικονομικού διευθυντή της εφημερίδας, ο οποίος συνελήφθη τον Αύγουστο του 2016 .

Η δήλωση επικαλείται επίσης τη βρετανική PEN-Club για την επιδείνωση της υγείας του blogger Rashad Ραμαζάνοφ (Agaaddin) μετά από 15-ήμερη κράτηση του σε μπουντρούμι.

Ο αριθμός των φυλακισμένων δημοσιογράφων άρχισε να αυξάνεται από τα τέλη του 2016, δήλωσε η Gyunay Ismayilova, μέλος του IRFS.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...