Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Μ.Καραγιλάν:Κανείς Κούρδος,δημοκράτης ή άνθρωπος να μην μείνει σιωπηλός

Αποτέλεσμα εικόνας για murat karayılan
anfenglish
Ο Μουράτ Καραγιλάν Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΚΚ, εντάχθηκε στο ειδικό πρόγραμμα του Ραδιοφώνου  Φωνή του Κουρδιστάν (Denge Κουρδιστάν) και αξιολόγησε τη  βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους στο χωριό Xerabê Bava στο Nusaybin .

Παρακάτω είναι τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Καραγιλάν :

Η αποικιοκρατία φοβάται τον αγώνα  των Κούρδων και την ελευθερία τους 

«Το κίνημα για την Ελευθερία του Κουρδιστάν έχει κάνει μια πρόοδο, όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και κοινωνικά. Σήμερα, η κοινωνία μας μπορεί να έχει προσδοκίες ενάντια στις πολιτικές του φασισμού και της σκληρότητας, και μπορεί να περιμένει από εμάς να ανταποκριθούμε σε αυτές με μια ένοπλη αντίσταση στις ζώνες των ανταρτών. Αυτή είναι μια δίκαιη και σωστή  προσδοκία. Ωστόσο, ο αγώνας μας πρέπει να προχωρήσει με τη μορφή μιας αντίστασης όχι μόνο  στην στρατιωτική αλλά και στην κοινωνική πτυχή. Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να έχουμε μια κοινωνική στάση που να αγκαλιάσει την κοινωνία μας και να ενισχύσει τον αγώνα μας σε αυτή τη βάση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επεκτείνουμε το δίκαιο αγώνα του κουρδικού λαού, τόσο σε όλη την Τουρκία όσο σε και ολόκληρο τον κόσμο. Ο  λαός μας βίωσε τα όσα έγιναν τη δεκαετία του '90, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι πολύ διαφορετικό από ό, τι συνέβη τότε. Σήμερα, η αποικιοκρατία φοβάται τους Κούρδους και τον αγώνα απελευθέρωσης  του Κουρδιστάν . Μας καταπιέζουν  και προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία για την ελευθερία εξαιτίας αυτού του φόβου. Ο λαός μας θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό και να ενεργήσει αναλόγως.



Ο εχθρός επιτίθεται Νότιο Κουρδιστάν, μετά την αποτυχία στο Βόρειο και στο Δυτικό

Τουρκική αποικιοκρατία έχει αυξήσει τις αεροπορικές επιθέσεις της στις ζώνες των ανταρτών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών. Διεξαγουν ολοκληρωμένης επιθέσεις.Οι αποτυχίες του κράτους ΑΚΡ-MHP στις επιθέσεις του ενάντια στο Κίνημα για την Ελευθερία του Κουρδιστάν αυτό το χειμώνα είναι ο κύριος λόγος για αυτές τις πρόσφατες επιθέσεις. Δεν κατάφεραν να έχουν αποτελέσματα με τις επιχειρήσεις τους εναντίον των ανταρτών στο Βόρειο Κουρδιστάν και με τις συλλήψεις  Κούρδων πολιτικών και εκπροσώπων, καθώς δεν  μπόρεσαν να κάνουν ούτε  ένα μόνο άτομο να παραδοθεί. Δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τον κουρδικό λαό να κάνει ένα βήμα πίσω, επιπλέον υπάρχει μια στάση εναντίον τους. Με αυτή την έννοια, έχουν αποτύχει.

Από την άλλη πλευρά, ξεκίνησαν επίσης μια επίθεση στη Rojava Κουρδιστάν,  με μια κινητοποίηση από την Jarablus στην αλ-Μπαμπ. Είχαμε από την αρχή πει ότι το τουρκικό κράτος θα μπει σε ένα βάλτο εκεί. Σήμερα, έχουν κολλήσει σε αυτό το βάλτο και εργάζονται προς την κατεύθυνση να βγουν από αυτό. Λένε «Θα πάμε στη Raqqa, θα πραγματοποιήσουμε μια κοινή επιχείρηση με τις ΗΠΑ» και μιλούν για διάφορες επιχειρήσεις , προκειμένου να κρύψουν και να καλύψουν  την ήττα τους εκεί. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το τουρκικό κράτος νικήθηκε στην αλ-Μπαμπ και γελοιοποιείται μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι είδαν το αληθινό πρόσωπό τους και ότι δεν έχουν τις δυνατότητες που διαδίδουν ότι έχουν.

Εν συντομία, νικήθηκαν στο Βόρειο και στο Rojava Κουρδιστάν και σαφώς δεν θέλουν αυτές οι ήττες να τις δει ή να τις αναφέρει η κοινή γνώμη της Τουρκίας επειδή η Τουρκία είναι μπροστά σε ένα δημοψήφισμα. Θέλουν να δημιουργήσουν μια αντίληψη ότι «είμαι επιτυχής, επιτίθεμαι, συλλαμβάνω  αποδίδω καρπούς, καταστρέφω τους κινδύνους που περιβάλλουν την Τουρκία.» Μπορούν να υπερβάλλουν τους κινδύνους που περιβάλλουν την Τουρκία και παραποιώντας το τι πραγματικά συμβαίνει. Μιλούν λες και θα κατακτήσουμε το Νότιο Κουρδιστάν και θα κάνουμε το Δυτικό Κουρδιστάν να φτάνει μέχρι τη θάλασσα, κάνοντας κάποια πράγματα στην Τουρκία. Θέλουν να εξαπατήσουν την τουρκική κοινωνία, με τη διάδοση τέτοιων κατασκευασμένων ομιλιών. Υπό την έννοια αυτή, αισθάνονται την ανάγκη να ξεκινήσουν μια επίθεση στο Νότιο Κουρδιστάν και στις Ζώνες Άμυνας της  Medya . Τώρα, διεξάγουν αεροπορικές επιθέσεις. Αύριο, μπορεί να διενεργούν άλλες επιθέσεις επειδή χρειάζονται τέτοιες ενέργειες. Αλλά φυσικά,οι αντάρτες έχουν κάνει προετοιμασίες στο πεδίο. Πιστεύουμε ότι ο μεγαλύτερος πόλεμός μας θα πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα. Μπορούν να έχουν τα σχέδια και τους υπολογισμούς τους, αλλά οι αντάρτες έχουν επίσης σχέδια και υπολογισμούς εναντίον τους .

Εκστρατεία παραπληροφόρησης του τουρκικού κράτους

Σε αυτή τη βάση, εκτελούν αεροπορικές επιθέσεις και ψεύδονται, καθώς κάνουν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, διεξήγαγαν  ολοκληρωμένες αεροπορικές επιθέσεις. Αν είχαμε υποστεί τις  απώλειες που δείχνουν, κανείς από εμάς δεν θα ήταν εδώ σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, δεκάδες χιλιάδες αντάρτες έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής. Αυτοί οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Είναι αλήθεια ότι έχουμε υποστεί απώλειες κατά τη διάρκεια των επιθέσεων κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες. Τέσσερις από τους συντρόφους μας έπεσαν ως μάρτυρες και 5 άλλοι τραυματίστηκαν. Έκαναν  επιθέσεις σε διάφορες περιοχές από τη Zap μέχρι το Avashin και τη  Metina.Οι αντάρτες μας υπέστησαν μερικές απώλειες εδώ, αλλά τα υπερβολικά στοιχεία που δίνουν είναι πολύ μακριά από  την αλήθεια.

Αυτή είναι η αρχή μιας μεγάληςς μάχη

Αυτή είναι η αρχή μιας μεγάλης μάχης. Ο πόλεμος μεταξύ της τουρκικής αποικιοκρατίας και σε μας θα επιδεινωθεί και θα μετατραπεί σε ένα σημαντικό και στρατηγικό πόλεμο. Θα ήθελα να δηλώσω ότι κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα ψέματα του τουρκικού κράτους, κανείς δεν θα πρέπει να γίνει συνεργός του κράτους, και κανείς δεν θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή για το κράτος. Δεν πρέπει η  κουρδική νεολαία να χαθεί για τα βρώμικα συμφέροντα της τουρκικής αποικιοκρατίας. Αυτή η αποικιοκρατία διεξάγει έναν πόλεμο εναντίον των Κούρδων. Δεν πρέπει η κουρδική νεολαία να θυσιαστεί και να είναι ένα πιόνι του τουρκικού στρατού. Για το λόγο αυτό, καλώ τους  φρουρούς στα χωριά και στις  φυλές: Το τουρκικό κράτος είναι σήμερα αδύναμο έναντι του Κινήματος της Ελευθερίας του Κουρδιστάν. Αντιμετωπίζει την ήττα. Αυτός είναι ο λόγος που επιτίθενται στα χωριά σας και στοχεύουν τους φτωχούς ανθρώπους  μας σαν λυσσασμένοι λύκοι. Βλέπουμε πόσο πολιορκούσαν το χωριό Xerabê Bava και διέπραξαν σκληρότητες κατά τις τελευταίες 11 ημέρες. Μπορούν να φυλακίζουν Κούρδους πολιτικούς που μιλούν για την ειρήνη μέρα και νύχτα. Χτυπούν τη κουρδική νεολαία και τις γυναίκες. Με άλλα λόγια, έχουν κάνει όλες τις αξίες και την τιμή του κουρδικού λαού στόχο. Είτε φύλακας χωριού είτε όχι, κανείς που αυτοαποκαλείται  Κούρδος δεν θα πρέπει να βοηθήσει αυτό το σκληρό και άδικο κράτος. Βοηθώντας το κράτος σημαίνει εγκατάλειψη της θρησκείας σας, του έθνους και της ανθρωπότητας. Κανένας που έχει πίστη και συνείδηση ​​δεν πρέπει να συμπορευτεί με αυτό το άγριο κράτος ή να πουλήσει την τιμή του για τα χρήματα.

Βέβαια, ορισμένες πολιτικές ομάδες πρέπει επίσης να δούνε την βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους. Δεν μπορούν να είναι μαζί μας, αλλά δεν πρέπει να μένουν παρατηρητές. Σκληρότητες και αγριότητες λαμβάνουν χώρα στο Κουρδιστάν σήμερα. Και μερικοί λένε «εμείς παρακολουθούμε» ή «είμαστε αμερόληπτοι». Δεν υπάρχει αμεροληψία εδώ. Υπάρχει μια αγριότητα που στοχε'υει το λαό μας  και  κανένας που λέει «είμαι Κούρδος, είμαι δημοκράτης» δεν πρέπει να στέκεται και να παρακολουθεί σιωπηλά.

Αυτή είναι η έκκλησή μου προς τους Κούρδους πολιτικούς και τον  καθένα που λέει «είμαι Κούρδος, είμαι δημοκράτης»: Σήμερα, η κυβέρνηση ΑΚΡ-MHP επιδεικνύει σαφώς εχθρότητα προς τον κουρδικό λαό. Και χρησιμοποιεί αυτή την εχθρότητα ως μέσο προπαγάνδας. Για παράδειγμα, υπάρχει ένας υπουργός που μπορεί να υπερηφανεύεται επειδή κρατούνται 1034 άτομα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων μέσα σε μια εβδομάδα. Έχουν φυλακιστεί πολλοί Κούρδοι νέοι και γυναίκες στις πόλεις. Τι τους  έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι; Τίποτα! Συνέλαβαν όλους αυτούς τους ανθρώπους με την αιτιολογία ότι αυτά θα μπορούσαν να οργανώσουν διαδηλώσεις στις 15 Φεβρουαρίου.Τους συνέλαβαν ακόμη και πριν από τις 15 Φεβρουαρίου. Είναι απίστευτο. Κανένας με μια συνείδηση ​​δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός για το θέμα αυτό. Όπως είπα, η σιωπή για το θέμα αυτό ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της θρησκείας σας, της συνείδησης και της πίστης. Καθένας που αυτοπροσδιορίζεται ως άνθρωπος πρέπει να ακούσει τη συνείδησή του, να μην παραμείνει σιωπηλός μπροστά σε αυτή τη θηριωδία, και να αγκαλιάσει τα καθήκοντα της ανθρωπότητας. Αν είστε κάποιος από το Κουρδιστάν ή ζείτε σε αυτά τα εδάφη, δεν θα πρέπει να ενεργήσετε κατά του πολιτισμού αυτών των εδαφών. Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι συνθήκες, κανείς δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός μπροστά σε αυτή τη βαρβαρότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...