Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή της Τυρινής

Αποτέλεσμα εικόνας για masquerade painting

Η σημερινή Κυριακή,Κυριακή της Τυρινής,αποτελεί την τελευταία μέρα της προπαρασκευαστικής περιόδου,που τρώμε τυρί,αυγά,γάλα,ψάρια κλπ.Από αύριο αρχίζει η περίοδος της Σαρακοστής.Μια περίοδος νηστείας,κατάνυξης και μετάνοιας.
Αυτή τη μέρα πέφτουν οι μάσκες.Ο κάθε άνθρωπος καλείται να κοιτάξει μέσα του και να δει τι πραγματικά κρύβει στην ψυχή του.Να δει τις πληγές,τις κακίες,τα πάθη και να ξεκινήσει την προσπάθεια να τα θεραπεύσει,να τα μεταμορφώσει.Σε αυτό μας καλούν ο Χριστός και η Εκκλησία.Σε μία μόνιμη μεταμόρφωση,σε μια αλλαγή της ζωής μας.Να ρίξουμε και να θρυμματίσουμε τις μάσκες που καλύπτουν την αντανάκλαση του Θεού πάνω μας.



Γιατί αν θεωρείται λάθος από την Εκκλησία να μασκαρευόμαστε μία μέρα του χρόνου και να χοροπηδάμε σαν χαζοχαρούμενοι,προσπαθώντας να κρύψουμε το κακό που φωλιάζει μέσα μας,πόσο μάλλον χειρότερο είναι να φοράμε την μάσκα της υποκρισίας,της ψευτοευσέβειας και της επιφανειακής μόνο καλοσύνης όλο το χρόνο.Αυτές είναι οι πνευματικές μάσκες που πρέπει να βγουν πρώτες και τότε θα ακολουθήσουν και οι πλαστικές μάσκες,οι ψεύτικες περούκες  και τα βαψίματα.Αυτά άλλωστε δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προσπάθεια για μεταμόρφωση που κινείται προς την λάθος κατεύθυνση.Προσπαθούμε για μία μέρα να αλλάξουμε αυτό που δεν μας αρέσει στον εαυτό μας μεταμορφώνοντας τον εξωτερικά αντί να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε για πάντα μεταμορφώνοντάς τον εσωτερικά.

Η καλύτερη μέθοδος για τη μεταμόρφωση αυτή είναι η νηστεία.Μέσω της νηστείας μεταμορφώνονται τα πάθη,αλλάζει η ζωή μας και απελευθερωνόμαστε.Ας αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται αυτή την περίοδο και να κάνουμε ένα βήμα προς τον Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...