Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Το ΙΚ απειλεί τους Χριστιανούς της Αιγύπτου


1048431800.jpg

Η ριζοσπαστική ομάδα  Iσλαμικό Κράτος (ISIS), την Κυριακή κυκλοφόρησε ένα νέο προπαγανδιστικό  βίντεο,στο οποίο απειλεί να εξαλείψει τους χριστιανούς της Αιγύπτου και υπόσχεται να «απελευθερώσει το  Κάιρο».
Το βίντεο δείχνει επίσης την τελευταία δήλωση ενός ανθρώπου που είπε ότι ήταν υπεύθυνος για τη θανατηφόρα βομβιστική επίθεση στον Κοπτικό καθεδρικό ναό στο Κάιρο στις 11 Δεκεμβρίου, που σκότωσε τουλάχιστον 28 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Ο Αμπού Αμπντάλα αλ-Μάσρι, ο φερόμενος βομβιστής του καθεδρικού ναού του Αγίου Μάρκου, έδρα του παπισμού των Κοπτών, εμφανίστηκε στο βίντεο ενθαρρύνοντας τους  τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο να μην παραιτηθούν.
Οι Ορθόδοξοι Κόπτες, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 10 τοις εκατό της Αιγύπτου των  90 εκατομμύριων ανθρώπων, είναι η μεγαλύτερη χριστιανική κοινότητα της Μέσης Ανατολής.


Οι μασκοφόροι μαχητές υποσχέθηκαν επίσης ότι οι ισλαμιστές που έχουν φυλακιστεί στην Αίγυπτο θα απελευθερωθούν σύντομα, όταν το ISIS "απελευθερώσει" το Κάιρο.
"Για τους αδελφούς μου στην αιχμαλωσία: χαρείτε , εσείς οι  πιστοί, μην καταρρέετε   ή θλίβεστε .Ορκίζομαι στο Θεό ότι θα απελευθερώσουμε πολύ σύντομα το Κάιρο και θα σας απελευθερώσουμε από την αιχμαλωσία. Θα έρθουμε φέροντας εκρηκτικά, ορκίζομαι θα το κάνουμε, έτσι ώστε να χαίρονται οι  πιστοί", είπε ο αλ-Μάσρι.
Αν και το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του καθεδρικού ναού, τον Δεκέμβριο, η αιγυπτιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι ο βομβιστής ήταν υποστηρικτής του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ωστόσο, η Αδελφότητα καταδίκασε την επίθεση και κατηγόρησε τη διοίκηση Σίσι ότι απέτυχε να προστατεύσει την εκκλησία.
Το ISIS έκανε  έκκληση για την εξάλειψη των χριστιανών της Αιγύπτου, χαρακτηρίζοντάς τους «αποστάτες» και «εχθρούς του Αλλάχ».
Ρεπορτάζ: Sadredin Kino 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...