Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Υψηλόβαθμος κληρικός κρατείται για την απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄

αρχιερέα Πατριάρχη κρατούνται με την κατηγορία της δολοφονίας προετοιμασία

georgianjournal

Το γραφείο του Γεωργιανού Εισαγγελέα κρατούν τον πρωτοπρεσβύτερο Giorgi Mamaladze με την κατηγορία της προετοιμασίας μιας δολοφονίας. 

Η έρευνα άρχισε στις 2 Φεβρουαρίου, του 2017, βάσει των πληροφοριών που έλαβε από έναν από τους πολίτες. Ένα ανώνυμο πρόσωπο απευθύνθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα, λέγοντας ότι ένας γνωστός του, ένας κληρικός που ονομάζεται Giorgi Mamaladze, του ζήτησε να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας δηλητηριώδης ουσίας - του κυανίου. Το ίδιο ανώνυμο πρόσωπο είπε το γραφείο του εισαγγελέα ότι ο Mamaladze, όπως ο ίδιος είχε ανακαλύψει, προετοίμαζε τη δολοφονία ενός υψηλόβαθμου κληρικού. 


Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι ο Giorgi Mamaladze πράγματι έψαχνε για κυάνιο και ήταν έτοιμος να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων για αυτό. Εκτός αυτού, είχε υποσχεθεί στο εν λόγω πρόσωπο ότι θα έχει περισσότερο κέρδος για τη βοήθειά του. Ο Mamaladze φέρεται να χρειαζόταν την αναφερόμενη δηλητηριώδη ουσία πριν από την προγραμματισμένη πτήση του στη Γερμανία, όπου είχε πάει ο  Καθολικός Πατριάρχης της Γεωργίας για θεραπεία σε ένα από τα νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες,ο πρωτοπρεσβύτερος Giorgi Mamaladze, ο οποίος είναι ο γενικός διευθυντής του ιατρικού κέντρου του γεωργιανού Πατριαρχείου Αγίου Ιωακείμ και Άννα , είχε συστηματικές επαφές με υψηλόβαθμα εκκλησιαστικά πρόσωπα της Γεωργίας και τον περίγυρό τους. Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει μέχρι τώρα ότι ο Giorgi Mamaladze ετοίμαζε τη δολοφονία ενός από τα πρόσωπα και για  το σκοπό αυτό, έψαχνε για κυάνιο, το οποίο είναι μια δηλητηριώδης ουσία που οδηγεί στο αναπόφευκτο θάνατο, αν καταναλωθεί  από ένα ανθρώπινο ον. 

Στις 10 Φεβρουαρίου 2017,ο Giorgi Mamaladze συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τιφλίδας,

πριν προλάβει να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στη Γερμανία. Μετά τον έλεγχο των αποσκευών του, οι ερευνητές διαπίστωσαν την προαναφερόμενη δηλητηριώδη ουσία -το κυανιούχο νάτριο. 

Την ίδια στιγμή, ένα όπλο και 6 φυσίγγια βρέθηκαν στο σπίτι του Mamaladze, τα οποία αγοράστηκαν παράνομα καιτα  κρατούσε στο διαμέρισμά του. 

Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής, η εισαγγελική αρχή εργάζεται σε διάφορες εκδοχές εντατικά. 

Στις 12 Φεβρουαρίου, βάσει της πρότασης του εισαγγελέαο, Giorgi Mamaladze οδηγήθηκε σε προφυλάκιση. 

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τις παραγράφους 18 έως 108 και 236, που προβλέπουν επτά έως δέκα έτη φυλάκισης. 

Όσο για τον Πατριάρχη, χειρουργήθηκε με επιτυχία σήμερα και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...