Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Αγιατολλάχ Khamenei:Η έλλειψη πνευματικότητας καταστροφή του Δυτικού κόσμου

Leader of the Islamic Revolution Ayatollah Seyyed Ali Khamenei speaks in a meeting with a group of top Iranian students in Tehran on January 2, 2017. (Photo by leader.ir)
Ο Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Seyyed Ali Khamenei, λέει πως η έλλειψη  πνευματικότητας και θρησκευτικών αξιών είναι πίσω από τις ρήξεις, ελλείψεις και αδυναμίες του δυτικού πολιτισμού παρά τις μεγάλες υλικές  προόδους του.
Απευθυνόμενος σε συνεδρίαση με μια ομάδα κορυφαίων Ιρανών φοιτητών στην Τεχεράνη τη Δευτέρα,ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ υπογράμμισε τη σημασία της δέσμευσης για τις θρησκευτικές αξίες και τα ιδανικά της Ισλαμικής Επανάστασης, παράλληλα με τις επιστημονικές προσπάθειες.


Η επιστημονική πρόοδος από μόνη της δεν θα καταφέρει να φέρει ευημερία σε μια χώρα και το έθνος της, αλλά η επιστημονική πρόοδος πρέπει να συνοδεύεται από υπέρτατες πνευματικές αξίες, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας  μετατρέποντάς την σε ένα μοντέλο για την περιοχή, τη μουσουλμανική κοινότητα και τον  κόσμο γενικότερα, είπε ο ηγέτης.
Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ αναφέρθηκε στις ηθικές, πνευματικές και πρακτικές αποκλίσεις, τη κατάρρευση του θεσμού της οικογένειας, την αύξηση της βίας, την ηθική διαφθορά,τις αυτοκτονίες στις δυτικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της έλλειψη πνευματικότητας και θείων αξιών.
Ο ηγέτης σημείωσε ότι κάποιοι Αμερικανοί επιστήμονες και διανοούμενοι παραδέχονται ρητά ότι αυτές οι ανήθικες πράξεις και συμφορές είναι ανεξέλεγκτες  στη χώρα τους.
Ο ηγέτης δήλωσε ότι η σοβαρή προσοχή στα θρησκευτικά και θεία ιδανικά και  η αφοσίωση στις αξίες της Ισλαμικής Επανάστασης είναι απαραίτητες για μια πραγματική πρόοδο στο Ιράν.
Ο ηγέτης επεσήμανε επίσης την αύξηση της βίας και τους  θανατηφόρους  πυροβολισμούς  στις Ηνωμένες Πολιτείες και δήλωσε ότι η δολοφονία και η εξάπλωση της χρήσης όπλων έχουν μετατραπεί σε ένα «σοβαρό πρόβλημα» στη χώρα. 
Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την απαγόρευση της χρήσης πυροβόλων όπλων από τους πολίτες της χώρας, δήλωσε ο ηγέτης.
Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, δεν τολμούν να θέσουν εκτός νόμου τη χρήση των όπλων, λόγω της υψηλής επιρροής των εταιριών  κατασκευής πυροβόλων όπλων στο εσωτερικό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...