Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Το Βάπτισμα

Αποτέλεσμα εικόνας για baptism of christ

Σήμερα βαπτίζεται ο Χριστός!Όχι γιατί το έχει ανάγκη αλλά για να αγιάσει τον κόσμο και να μας παραδώσει το Μυστήριο της Βαπτίσεως.Με το Μυστήριο της Βαπτίσεως γινόμαστε μέτοχοι του θανάτου Του Χριστού και συνεπώς μέτοχοι και της Αναστάσεώς Του.Σήμερα ανοίγουν οι Πύλες των ουρανών.



Σχίζεται το χώρισμα που στήθηκε από την παρακοή του Αδάμ.Ο δρόμος είναι ανοιχτός και δεν πρόκειται να κλείσει ξανά.Με τη βάπτισή μας ξεπλένονται οι αμαρτίες μας και δεχόμαστε τις θείες δωρεές.Και χρέος έχουμε να τις διατηρήσουμε.Η βάπτιση,και μόνο αυτή,μας δίνει τη δυνατότητα να εισέλθουμε στην πραγματική ζωή.Και πραγματική ζωή μπορούμε να έχουμε μόνο μεταλαμβάνοντας Σώμα και Αίμα Χριστού.
Αυτή είναι η ζωή που μας φέρνει ο Χριστός.Με τη συμμετοχή μας στα Μυστήρια συμμετέχουμε στο Πάθος και τον θάνατό Του και ανασταινόμαστε μαζί Του.Με τη συμμετοχή στα Μυστήρια και την προσωπική μας προσπάθεια και εργασία μπορούμε να γίνουμε συγκληρονόμοι των αγαθών του Θεού και συμβασιλείς στη Βασιλεία Του.Χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...