Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Η σουνιτική κυβέρνηση του Μπαχρέιν εκτέλεσε τρεις σιίτες αγωνιστές,προκαλώντας διαμαρτυρίες

Μπαχρέιν στρατιώτες και οι ένοπλες μεταφοράς προσωπικού [φωτογραφία αρχείου]
Οι αρχές του Μπαχρέιν την Κυριακή εκτέλσαν τρεις Σιίτες Μουσουλμάνους που  καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός αστυνομικού από τα Εμιράτα και δύο αστυνομικούς του Μπαχρέιν σε μια βομβιστική επίθεση το 2014 , σε μια κίνηση που ενδέχεται να ανατροφοδοτήσει διαδηλώσεις στο ανήσυχο  νησιώτικο βασίλειο του Κόλπου.
Οι εκτελέσεις ήρθαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από την επιβεβαίωση του  ανώτατου δικαστηρίου της χώρας  των ποινών εναντίον των Αμπάς αλ-Σαμέα, Σάμη Μουσάιμα και Αλί αλ-Σινγκάς, οι πρώτες θανατικές ποινές που εκτελούνται  από το 2010.


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA είπε ότι οι άνδρες εκτελέστηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα με την παρουσία ενός δικαστή, γιατρού και ενός μουσουλμάνου κληρικού.
Οι διαδηλώσεις της "Αραβικής Άνοιξης" με επικεφαλής τη σιίτικη πλειοψηφία του Μπαχρέιν είχαν συνθλιβεί από την σουνιτική κυβέρνηση  με τη βοήθεια των γειτόνων της Αράβων  του Κόλπου, βαθαίνοντας τη θρησκευτική αντιπαλότητα στην χτυπημένη από τον πόλεμο  περιοχή.
Στις αρχές του περασμένου έτους κλιμακώθηκε η καταστολή των Σιιτών επικριτών με τη φυλάκιση μιας κορυφαίας αγωνίστριας δικαιωμάτων, τον περιορισμό του κύριου  μπλοκ της αντιπολίτευσης και την ανάκληση της ιθαγένειας του πνευματικού ηγέτη  της κοινότητας.
Ακτιβιστές καταδίκασαν τις εκτελέσεις και προειδοποίησαν ότι αυτή η κίνηση θα μπορούσε να υπονομεύσει την ασφάλεια.
"Αυτή είναι μια μαύρη ημέρα στην ιστορία του Μπαχρέιν. Είναι το πιο αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχθηκε από την κυβέρνηση του Μπαχρέιν και ντροπή για τους  άρχοντές του ... Αυτή η πράξη είναι μια απειλή για την ασφάλεια στο Μπαχρέιν και σε ολόκληρη την περιοχή ", δήλωσε ο Σαγιέντ Αχμέντ Αλουαντεουί του Ινστιτούτο του  Μπαχρέιν για τα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...