Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Διαδικτυακός διάλογος

Αποτέλεσμα εικόνας για war of words

Μία βόλτα από τις μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες προκαλεί θλίψη τουλάχιστον.Όχι μόνο για την ποιότητα ενημέρωσης,την ανύπαρκτη αντικειμενικότητα και την επιλογή θεμάτων.Αυτά πια τα έχουμε συνηθίσει.Αλλά τα σχόλια των αναγνωστών.Τι πράγμα είναι αυτό;Ένα τεράστιο κύμα κακίας,μίσους,φανατισμού,προσβολών,χυδαιοτήτων και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου σε χτυπά με το που κατέβεις στο χώρο που φιλοξενούνται τα σχόλια.Τι έλλειψη σεβασμού προς οποιονδήποτε είναι αυτή;Τι κακοποίηση κάθε έννοιας διαλόγου; Τρομακτική εικόνα.



Ειδικά σε σελίδα εκκλησιαστικού περιεχομένου που έχει τα σχόλια ελεύθερα(το Βήμα Ορθοδοξίας),η αρρώστια και η αηδία που συναντά κανείς είναι άνευ προηγουμένου.Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί είναι πράγματι άνθρωποι που είναι πιστοί ή απλά κοροϊδεύουν.Αλλά αν είναι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Οι άνθρωποι βγάζουν απίστευτο μίσος και πολλά συμπλέγματα.

Δεν ξέρω πόσο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτό το κομμάτι που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο.Δεν βλέπω τέτοιο χάλι γύρω μου.Μιλάω με αρκετό κόσμο,συνεργάζομαι με πολλούς,συγκρούομαι με ακόμα περισσότερους αλλά τέτοιο χάλι δεν έχω συναντήσει.Τώρα αν η ανωνυμία των σχολίων απελευθερώνει αυτά που έχουν μέσα τους οι κάτοικοι αυτού του κομματιού της Βαλκανικής,τι να πω.Και μη χειρότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...