Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Πατριάρχης Γεωργίας:"Μεγάλο μέρος του κόσμου ζει ακόμα στην απιστία"

Σημαντικό μέρος του κόσμου είναι ακόμα στην αμαρτία της απιστίας - Georgian Πατριάρχη
interpressnews.ge
«Με τη βοήθεια του Κυρίου μας και της Παναγίας, η Γεωργία εξακολουθεί να ακολουθεί το δρόμο του Ιησού Χριστού και είναι ο κήρυκας των Χριστουγέννων», -γράφει  η ετήσια επιστολή του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β . 

Ο πνευματικός ηγέτης της Γεωργίας μιλά για την αληθινή θρησκεία και λέει ότι σήμερα,  σημαντικό μέρος του κόσμου βρίσκεται ακόμα στην αμαρτία της απιστίας. 



«Φυσικά, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι παρόλο που ο Χριστός έχει έρθει για να μας θεραπεύσει πριν από πολύ καιρό, σήμερα, το σημαντικό μέρος του κόσμου βρίσκεται ακόμα στην αμαρτία της απιστίας. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, επειδή οι οπαδοί της αληθινής θρησκείας ήταν πάντα αυτοί που πραγματικά πίστευαν στο Θεό. Αυτοί οι εκλεκτοί είναι μια ομάδα ανθρώπων για τους οποίους ο Θεός δεν είναι μόνο μια δύναμη, με τη μορφή της φωτιάς, μαύρων  σύννεφων ή βροντερού ήχου, όπως περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά και ο  Εμμανουήλ, ο οποίος γεννήθηκε στη Βηθλεέμ (που σημαίνει ο Θεός είναι μαζί μας), το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο οποίος μας έδειξε ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός, αλλά όλοι μας είμαστε  η εικόνα του Κυρίου », - λέει η επιστολή.

Σύμφωνα με τα λόγια του Πατριάρχη, παρά τους αιώνες μέσα σε δοκιμασίες και βάσανα, η Γεωργία εξακολουθεί να είναι στο δρόμο του Χριστού και είναι ο κήρυκας των Χριστουγέννων. 

Ο Πατριάρχης απευθύνθηκε στις εθνοτικές ομάδες των Γεωργιανών, Οσέτιων, Αμπχάζιων, Ελλήνων, Ρώσων, Ουκρανών, Εβραίων, Ασσύριων, Ουντίνων, Αρμένιων, Αζέρων, Κούρδων, Κιστών, Λεζγίνων, Κιρκασίων που ζουν στη Γεωργία και τις καλεί να ενισχύσουν την ομοφωνία. 

«Φυσικά, ξέρω πόσο σκληρά είναι η ζωή για τους ανθρώπους μας, αλλά πιστεύω ότι παρ 'όλες τις δοκιμασίες και τα βάσανα, ο λαός μας θα περάσει το δρόμο του Γολγοθά με αξιοπρέπεια, θα ανέβει μαζί με τον Κύριο και θα αγαλλιάσει», -είπε  ο Πατριάρχης . 

Ο Ηλίας ΙΙ αναφέρθηκε επίσης  στα μέσα μαζικής ενημέρωσης,  λέγοντας ότι έφεραν διάφορα είδη ανηθικοτήτων  ως κάτι  ελκυστικό και ενδιαφέρον, προωθώντας τα σε όλες τις μορφές. 

Σύμφωνα με την επιστολή, η θεία ηθική είναι τόσο υψηλή που δεν μπορεί καν να συγκριθεί με τους  πιο εξελιγμένους και ορθολογικούς νόμους του κράτους. "Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, η φιλοδοξία, η αιμομιξία, η κατάκριση,ο θυμός,ο φθόνος, η υπερηφάνεια, ο εγωισμός, ο φόβος,η  εχθρότητα, το μίσος δεν θεωρούνται ως εγκλήματα, εκτός αν παραβιάζουν τα δικαιώματα κάποιου. Αλλά ο Κύριος μας Ιησούς, μας είπε ότι η αμαρτία δεν είναι μόνο όταν δεν ενεργούμε σωστά, αλλά και όταν δεν αισθανόμαστε αγάπη προς τους άλλους, όταν έχουμε κακές σκέψεις και κακές επιθυμίες. Ο Κύριος μας συμβούλευσε να εξαλείψουμε όλες τις αμαρτίες που θα μπορούσαμε να έχουμε στις καρδιές μας, έτσι ώστε να μην γίνουν πραγματικές ''. 

"Οι θείοι νόμοι  καθώς και οι νόμοι του κράτους, φυσικά, έχουν σκοπό να προστατεύσουν τους ανθρώπους, αλλά η διαφορά μεταξύ τους είναι το πώς γίνεται αντιληπτό το άτομο. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τις χώρες, όπου ορισμένοι νόμοι του κράτους είναι κατά των θείων κανόνων και,  προσπαθούν  να νομιμοποιήσουν επίσημα την αμαρτία.Η ιστορία που ξεκίνησε στην Εδέμ συνεχίζει ακόμα και ο άνθρωπος  εξακολουθεί να βλέπει τον απαγορευμένο καρπό σαν κάτι πολύ ελκυστικό", -. γράφει η επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...