Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Εξαπλώνεται το ΙΚ στην Παλαιστίνη ή προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης από το Ισραήλ;

EPA/ABIR SULTAN

Tέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα και δεκαεπτά τραυματίστηκαν όταν ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος παρουσιάζεται από το Ισραήλ ως υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έπεσε με το φορτηγό του πάνω τους, κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στην Ιερουσαλήμ.
Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ ο οδηγός του φορτηγού, που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, ονομάζεται Φάντι αλ Κανμπάρ κι είναι κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο θείος του, Άμπου Άλι είπε ότι ο 28χρονος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και διέμενε στην συνοικία Τζάμπελ Μουκάμπαρ.


Εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν μεταξύ αυτών πέντε συγγενείς του δράστη, προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι τέσσερις νεκροί είναι η ανθυπολοχαγός Γιαέλ Γεκουτίελ (20 ετών) και οι στρατιώτες Σιρ Χαντζάτζ (22 ετών), Σίρα Τζουρ (20 ετών) και Ερέζ Όρμπαχ (20 ετών).
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε την περιοχή της επίθεσης και έκανε γνωστό ότι συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσουν την απάντηση του Ισραήλ. «Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους» τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε τί στοιχεία διαθέτει προκειμένου να προβεί σε αυτού του είδους το συμπέρασμα.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας Ρόνι Αλσέιχ είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο οδηγός να εμπνεύστηκε από την επίθεση με φορτηγό τον Δεκέμβριο σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι. «Είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό κάθε προσώπου για να καθορίσει τι το οδήγησε (να διαπράξει μια επίθεση), αλλά αναμφίβολα αυτά τα πράγματα έχουν αντίκτυπο» επισήμανε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν αν είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...