Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Οι φυλακισμένοι στη Γεωργία γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

georgianjournal.ge
Σε όλες τις φυλακές σε ολόκληρη τη Γεωργία, πραγματοποιήθηκε μια ειδική Λειτουργία των Χριστουγέννων. Κατά κανόνα, κάθε χρόνο, ένα κερί ανάβει στο παράθυρο σε κάθε νοικοκυριό, συμπεριλαμβανομένων και των φυλακών της Γεωργίας.Έτσι γιορτάζουν  οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Γεωργία την Παραμονή των  Χριστουγέννων και εύχονται  ο ένας στον άλλο σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Η παράδοση να ανάβουν κεριά στα παράθυρα καθιερώθηκε από τον Καθολικό-Πατριάρχη Πάσης Γεωργίας Ηλία Β. Αυτό το συγκεκριμένο βίντεο απεικονίζει πώς οι κρατούμενοι γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στη φυλακή  Gldani N 8 στην Τιφλίδα. Σε αυτό το συγκινητικό βίντεο μπορείτε να ακούσετε πώς οι τρόφιμοι εύχονται ο ένας στον άλλο για τα Χριστούγεννα στη γεωργιανή γλώσσα  και εύχονται ο ένας στον άλλο για σύντομη απόλυση από τις φυλακές. 

Το βίντεο εδώ

3 σχόλια:

  1. Το βίντεο φοβερό!
    Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,είναι συγκινητικό.Είδες τι γίνεται σε χώρες που η πλειοψηφία θεωρεί απολίτιστες ή οπισθοδρομικές;

      Διαγραφή
  2. Συχνά βλέποντας τα πράγματα μέσα από σχήματα και κατηγοριοποιήσεις, μέσα από τις προκαταληψεις μας, χάνουμε αυτό που τα ίδια τα πράγματα μας φανερωνουν.
    Έτσι ο κοσμος γίνεται πιο φτωχός και εμείς πιο σίγουροι για αυτό που νομίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...