Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ο Καθολικός Αράμ Ι και Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ συναντήθηκαν στη Δαμασκό

Στις 4 Ιανουαρίου ο Καθολικός Αράμ Α' συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στο προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό. Η Υπηρεσία Τύπου της Αγίας Έδρας της Κιλικίας στη Δαμασκό ενημέρωσε  σχετικά.
Κατά τη συνάντηση η οποία διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα ο Πρόεδρος της Συρίας ενημέρωσε σε βάθος τον  Αράμ Α',  σχετικά με την πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και για τις πρόσφατες εξελίξεις.
Η Αυτού Αγιότητα χαιρέτισε την αποκατάσταση της ειρήνης στο Χαλέπι και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ειρήνη και η αλληλεγγύη θα επικρατήσουν στη Συρία στο εγγύς μέλλον. Στη συνέχεια ο Καθολικός Αράμ Α αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη πολιτική της Τουρκίας της άρνησης και της καταστροφής στην περιοχή γενικά και ειδικά στο συριακό έδαφος.


Ο Αράμ Α' επίσης, υπογράμμισε και εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία αποκατάστασης θα ξεκινήσει σύντομα στη χώρα με όλες τις κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της χριστιανικής κοινότητας και ιδίως των Αρμένιων να  συμμετέχουν σε αυτή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αρχ/πος  της Επισκοπής  Μπέρια Shahan Σαρκισιάν,o Αρμένιος αναπληρωτής του συριακού κοινοβουλίου Zhirayr Reisyan και άλλα μέλη του αρμενικού Καθολικάτου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...