Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ηγετικό στέλεχος τρομοκρατικής οργάνωσης συνελήφθη στο Ιράν

Αρχείο φωτογραφία δείχνει ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν συνέλαβαν έναν επικεφαλής της τρομοκρατικής Οργάνωσης  Mujahedin-e Khalq (MKO), ο οποίος επεδίωκε να δημιουργήσει χάος κατά τη νεκρική πομπή του ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου στην πρωτεύουσα Τεχεράνη.
Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τετάρτη ότι το μέλος της MKO είχε συλληφθεί την προηγούμενη μέρα στο κέντρο της πόλης του Ισφαχάν. Ο τρομοκράτης είχε εντοπιστεί από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πριν από την είσοδο στη χώρα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.



Ο συλληφθείς  είχε έρθει στο Ιράν με στόχο τη δημιουργία χάους κατά τη διάρκεια της κηδείας του Αγιατολάχ Ραφσαντζανί Ακμπάρ Χασεμί, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή και κηδεύτηκε την Τρίτη.
Τεράστια πλήθη των Ιρανών πενθούντων από όλα τα κοινωνικά στρώματα της ζωής παρέστησαν στην Τεχεράνη για την κηδεία του αείμνηστου προέδρου του Συμβουλίου Πλεονεκτήματος του Ιράν και δύο φορές προέδρου. Στη κηδεία παρέστησαν επίσης πολλοί ανώτεροι πολιτικοί, στρατιωτικοί και θρησκευτικοί αξιωματούχοι.
Πενθούντες συμμετέχουν στην κηδεία του πρώην Ιρανού προέδρου Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί στην Τεχεράνη, του Ιράν, στις 10 Ιανουαρίου, 2017. (Φωτογραφία από IRNA)
Ο τρομοκράτης φέρεται να είχε καταγράψει πολυάριθμα βίντεο για δορυφορικά κανάλια φιλικά της  MKO.
Η MKO, η  πιο μισητή τρομοκρατική ομάδα, μεταξύ των Ιρανών, έχει πραγματοποιήσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ιρανών πολιτών και κυβερνητικών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών.
Από τους περίπου 17.000 Ιρανούς που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις από την νίκη του 1979 Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, περίπου 12.000 έχουν πέσει θύματα τρομοκρατικών ενεργειών της MKO.
Η τρομοκρατική ομάδα τάχθηκε, επίσης, με τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, κατά τη διάρκεια του οκταετούς πολέμου του Ιράκ εναντίον του Ιράν τη δεκαετία του 1980. Η ομάδα βοήθησε επίσης τον Σαντάμ στη βίαιη καταστολή των  αντιπάλων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...