Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Γκάρο Παϊλάν,αρμενικής καταγωγής Τούρκος βουλευτής:Γενοκτονία αυτό που έγινε στους Αρμένιους

militaire.gr
“Χαστούκι” μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο από βουλευτή Αρμενικής καταγωγής, που μίλησε ανοιχτά για Γενοκτονία των Αρμενίων και προκάλεσε τις έξαλλες αντιδράσεις βουλευτών του AKP και των ακροδεξιών εθνικιστών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το 11ο άρθρο της συνταγματικής αλλαγής, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Γκάρο Παϊλάν μίλησε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.



Στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών που απαίτησαν να ζητήσει συγγνώμη ο Γκάρο Παϊλάν απάντησε:

“Οι Αρμένιοι είμασταν το 40% του πληθυσμού! Σήμερα βρίσκεις έναν Αρμένιο στους 1000! Συνεπώς είναι βέβαιο ότι κάτι…συνέβη εις βάρος μας και εγώ αυτό το ονομάζω Γενοκτονία. Ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας. Ονομάστε το όπως θέλετε,αλλά εμείς εξαφανιστήκαμε”!

Οι βουλευτές πιστοί του AKP κινήθηκαν εναντίον του με άγριες διαθέσεις και χρειάστηκε η παρέμβαση του βουλευτή  Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ,του HDP για να γλιτώσει τα χειρότερα.

Το τραγελαφικό είναι ότι οι βουλευτές του κόμματος Ερντογάν φώναζαν προς τον βουλευτή που τόλμησε να πει την απαγορευμένη αλήθεια ότι είναι …ξεδιάντροπος!

Ποια Γενοκτονία και ποιο απ΄  όλα τα μαζικά εγκλήματα της Τουρκίας να πρωτοκρύψουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...