Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η Χ.Α. είναι πλέον μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου.Και τώρα τι;

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσκοπηση  2017

Μια δημοσκόπηση έπεσε στην αντίληψή μου προχθές.Για λογαριασμό της σελίδας parapolitika.gr.Πέρα από τα συνηθισμένα συμπεράσματα για το ποιο κόμμα θα είναι το επόμενο που θα μας βουλιάξει,για το που πάει η Δημοκρατική Συμπαράταξη,τον ΓΑΠ κλπ,υπάρχει και κάτι ακόμα.Τρίτο κόμμα είναι ακόμα η Χ.Α.Ούτε ανεβάζει ούτε κατεβάζει ποσοστά,Είναι εκεί καρφωμένη στο 7-8%.Υπό προϋποθέσεις τσιμπάει και κανένα δεκαράκι.Αυτό σημαίνει ότι ακόμα μετά από τις αποκαλύψεις για την πραγματική φύση αυτού του κόμματος(για όσους δεν ήξεραν),η Χ.Α. έχει παγιώσει μια πολύ υψηλή σταθερή βάση.Δεν εκτοξεύτηκε όπως προπαγάνδιζαν σε διάφορες ιστοσελίδες οι υποστηρικτές βέβαια αλλά ούτε και ξεφούσκωσε όπως περιμένουν εδώ και χρόνια οι αντίπαλοι.



Κακά τα ψέματα.Τα κόμματα,οι διάφορες οργανώσεις και όποιος άλλος τέλος πάντων δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την Χ.Α.Και ως ένα σημείο είναι λογικό αυτό καθώς σε καιρούς κρίσης αναδεικνύονται τέτοιου είδους σχηματισμοί(όπως και του Σώρρα).Αυτό που είναι άσχημο,και μπορεί να γίνει χειρότερο,είναι η αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων,όχι μόνο στην Ελλάδα,να αντιμετωπίσουν τα θέματα που θέτει η ακροδεξιά σήμερα.Και δεν μπορούν γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά.Στην Ελλάδα κάθε μορφή πατριωτισμού καταπνίχθηκε από τον Σημίτη και τους συνεργάτες του,το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι μονίμως σε δεύτερη μοίρα,ενώ οι απειλητικοί γείτονές μας έχουν αποθρασυνθεί.Σε αυτά ήρθε και η οικονομική κρίση με την κατάρρευση της μεσαίας τάξης και έδεσε το γλυκό.Σε όλα αυτά προστίθεται η αδυναμία της Εκκλησίας,εδώ και χρόνια,να εμπνεύσει και οδηγήσει με το λόγο της και,ειδικά,με πράξεις.Η δε απουσία σοβαρή παιδείας και η χρόνια διαστρεβλωμένη αρχαιολατρεία των Ελλήνων(μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί οι αρχαιολάτρες έχουν γνώση αρχαίας ελληνικής γραμματείας) έδωσε δύναμη στη νεοπαγανιστική,φασιστική Χ.Α. και την έκανε πλέον τρίτη πολιτική δύναμη.Το προσφυγικό ζήτημα είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει υπέρ της Χ.Α. επίσης.Ειδικά όσο οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πρόσφυγες(που δεν είναι όλοι καημένοι και ξεσπιτωμένοι)απελπίζονται και οργίζονται.

Η ελληνική κοινωνία καταρρέει μέρα με τη μέρα.Δεν έχουμε φτάσει σε σημείο χωρίς γυρισμό αλλά συνεχώς επιδεινώνεται η κατάσταση.Φαινόμενα τύπου Χ.Α. δεν αντιμετωπίζονται με αφορισμούς,ισοπεδώσεις,ειρωνίες,απολυτοποιήσεις κλπ.Άλλωστε σε αυτό το πεδίο η Χ.Α. είναι καλύτερη.Το πράγμα είναι σοβαρό.Τα προβλήματα τα οποία θρέφουν τη Χ.Α. πρέπει να αντιμετωπιστούν τώρα που είναι νωρίς.Όσο η Αθήνα και άλλες πόλεις καίγονται κάθε τρεις και λίγο,όσο η εγκληματικότητα αυξάνεται(ο ξένος που εγκληματεί σε μια χώρα της προσθέτει εγκληματικότητα την οποία ο πολίτης θεωρεί πως θα την είχε αποφύγει αν δεν βρισκόταν στη χώρα του),όσο τα οικονομικά αποθέματα μειώνονται τόσο η κοινωνία προσανατολίζεται σε πιο βασικά και θεμελιώδη ζητήματα και θέλει να τα επιλύσει ακόμα και με ακραίους τρόπους.

Είτε θα υπάρξει λοιπόν ένας φορέας που θα αγκαλιάζει όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας,είτε θα συνεχίσουν όλες αυτές οι χρεοκωπημένες ιδεολογίες να λυμαίνονται την πολιτική ζωή ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη ακραίων ιδεολογιών.

Δεν κάλυψα ούτε καν τις μισές πτυχές του θέματος,δεν είμαι ειδικός άλλωστε και είναι πάρα πολλές,αλλά στα βασικά πιστεύω πως αναφέρθηκα.

Αφορμή για το κείμενο αυτό στάθηκε και η ανάρτηση του Γ.Διδυμιώτη στο dragonerarossa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...