Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Στη Σύναξη του Προδρόμου

Αποτέλεσμα εικόνας για John the baptist

Πλήθος κόσμου μαζευόταν γύρω από τον Ιωάννη.Είχε μαθητές,ακόλουθους,θαυμαστές και σχεδόν όλοι οι Ιουδαίοι πήγαιναν να ζητήσουν τη συμβουλή του και να ακούσουν τα λόγια του.Όταν όμως εμφανίσθηκε ο Χριστός επισκιάσθηκε.Αλλά αυτός,όχι μόνο δεν στεναχωρήθηκε αλλά πρώτος Τον κήρυξε και Τον έκανε γνωστό και σε αυτούς που Τον αγνοούσαν.Και τίποτα δεν ήταν πιο γλυκό γι'αυτόν από τα λόγια του Ιησού,με τα οποία μειωνόταν η δική του δόξα.



Αυτός είναι ο άνθρωπος του Χριστού.Αυτός που το μόνο που ποθεί είναι ο Χριστός να προσελκύσει όλον τον κόσμο.Αυτός που του είναι αρκετό να στέκει δίπλα στο Χριστό και να ακούει τη φωνή Του.Αυτός που θέλει τα καλά του έργα,τα ταλέντα του,όλη του η ζωή να είναι δόξα όχι για τον ίδιο αλλά για τον Θεό.
Ας γίνουμε λοιπόν κι εμείς γνήσιοι άνθρωποι του Χριστού.Ας μην ενδιαφερόμαστε για τους εαυτούς μας αλλά να αγαπάμε μόνο τον Χριστό.Ας χάσουμε τις ψυχές μας ώστε να τις κερδίσουμε.Και να ζητάμε μόνο μία αμοιβή:τη φωνή του Αγαπημένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...