Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Παραμονή των Φώτων

Αποτέλεσμα εικόνας για John the baptist

Παραμονή των Φώτων σήμερα,πρόδρομος θα λέγαμε της γιορτής των Φώτων, και η ευαγγελική  περικοπή εστιάζει στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.Λέει,λοιπόν σε κάποιο σημείο ο Άγιος Ιωάννης στους Εβραίους που είχαν μαζευτεί εκεί.Κάντε καρπούς άξιους της μετάνοιας και μη λέτε στους εαυτούς ότι είμαστε τέκνα του Αβραάμ και άρα θα σωθούμε,γιατί ο Θεός μπορεί να φτιάξει τέκνα του Αβραάμ και από τις πέτρες.
Οι Εβραίοι είχαν κάνει ένα λάθος που το επαναλαμβάνουμε και εμείς  οι Χριστιανοί.Συνέδεσαν τον Θεό και την σωτηρία με το έθνος τους.Ο Θεός όμως δεν συνδέεται με κανένα έθνος και κανένα λαό.Ο Θεός είναι παγκόσμιος.



Όλα τα έθνη,όλοι οι άνθρωποι,είναι παιδιά Του και απευθύνεται σε όλους.Η σωτηρία δεν θα δοθεί με βάση την καταγωγή αλλά με βάση την απάντηση στο κάλεσμα του Θεού.Με βάση την πίστη και τις πράξεις.
Ο Θεός δια μέσου του Προδρόμου μας θυμίζει,όπως το έχει κάνει και παλαιότερα δια μέσου των Προφητών,ότι δεν υπάρχει περιούσιος λαός που να περιορίζεται σε εθνικά χαρακτηριστικά.Περιούσιος λαός είναι μόνο τα μέλη της Εκκλησίας.Και καθήκον αυτού του λαού είναι να αποτελέσει το παράδειγμα(το αλάτι της γης) το οποίο θα φωτίσει την ζωή όλων των ανθρώπων και θα τους βοηθήσει να έρθουν πιο κοντά στον ένα και πραγματικό Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...