Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Η ζωή των Χριστιανών στο Ιράν

Christians
Press TV
Ο αρχιεπίσκοπος των Χαλδαίων Καθολικών της Τεχεράνης, Ραμζί Garmou, χαιρέτισε την ειρήνη και της ασφάλεια του Ιράν εν μέσω πολέμου και χάους στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι οι  Χριστιανοί ζουν ασφαλείς στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του  AFP, ο Αρχιεπίσκοπος Garmou είναι ευτυχισμένος που  το Ιράν είναι μια τέτοια όαση ειρήνης σε μια περιοχή που μαστίζεται από τον πόλεμο, όπου οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενες διώξεις.

Ένας Ιρανός φωτογραφίζει τις διακοσμήσεις  των Χριστουγέννων  έξω από ένα κατάστημα στην πρωτεύουσα Τεχεράνη στις 24 Δεκεμβρίου 2016, την παραμονή των Χριστουγέννων. (Φωτογραφία από AFP)
"Δόξα τω Θεώ,  πραγματικά ζούμε με ειρήνη και ασφάλεια, αλλά οι γείτονές μας ζουν σε αγωνία και  βία.Προσευχόμαστε για τους απόψε », είπε.
Το ρεπορτάζ περιγράφει το Ιράν ως μια από τις ασφαλέστερες χώρες για τους Χριστιανούς σε όλη την περιοχή και είπε ότι μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα ελεύθερα.
"Η Τεχεράνη μπορεί να μη φαίνεται σαν την πιο προφανή στάση ανεφοδιασμού  για τον Άγιο Βασίλη, αλλά οι Ιρανοί αγαπούν την πολύχρωμη πλευρά των Χριστουγέννων και είναι επίσης ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στη Μέση Ανατολή για τους Χριστιανούς", ανέφερε.
Το ρεπορτάζ  προσθέτει ότι οι χριστιανοί στο Ιράν τηρούν τις παραδόσεις τους ελεύθερα  και με σεβασμό και πηγαίνουν  για ψώνια για το νέο έτος ακριβώς όπως σε όλες τις χριστιανικές χώρες.
Μια Ιρανοπούλα στέκεται για μια φωτογραφία μπροστά από χριστουγεννιάτικα στολίδια έξω από ένα κατάστημα στην πρωτεύουσα Τεχεράνη στις 24 Δεκεμβρίου, το 2016, την παραμονή των Χριστουγέννων. (Φωτογραφία από AFP)
Σημείωσε ότι οι αγοραστές συρρέουν σε διάφορα καταστήματα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα για να «πάρουν ψεύτικα δέντρα, και να τα γεμίσουν με  στολίδια, παιχνίδια τάρανδους και πλαστικούς χιονάνθρωπους."
Το ρεπορτάζ  αναφέρει επίσης ότι οι Χριστιανοί είναι επίσημα αναγνωρισμένοι και προστατευμένοι - μαζί με τους Εβραίους και Ζωροάστρες - σύμφωνα με τους νόμους της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Συνεχίζει λέγοντας  ότι οι χριστιανοί στο Ιράν δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες των χριστιανών στις γειτονικές χώρες, προσθέτοντας, "Δεν υπάρχει καμία από αυτές τις ανησυχίες στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ στο κέντρο της Τεχεράνης την παραμονή των Χριστουγέννων."

Σημείωση:Το ρεπορτάζ αναφέρεται στους Χαλδαίους Χριστιανούς και όχι στους Αρμένιους,οι οποίοι γιορτάζουν σε λίγες μέρες τα Χριστούγεννα.Οι Αρμένιοι έχουν περισσότερα προνόμια λόγω της αφοσίωσης που έδειξαν κατά τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...