Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ο Μέγας Ιμάμης του Al-Azhar επισκέφθηκε τον Κόπτη Πατριάρχη ενόψει των Χριστουγέννων των Κοπτών

Al-Azhar του Μεγάλο Ιμάμη επισκέπτεται Κοπτική καθεδρικό ναό με είδηση ​​για τα Χριστούγεννα

Ο Μεγάλος Ιμάμης του Al-Azhar,Ahmed El-Tayeb πραγματοποίησε επίσκεψη την Τετάρτη στον καθεδρικό ναό των Κοπτών στο Κάιρο για να ευχηθεί ​​στον Πάπα Tawadros ΙΙ, με την ευκαιρία των Κοπτικών  Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου.
Ο El-Tayeb συνοδευόταν από υψηλόβαθμους κληρικούς και  νέους από το ίδρυμα Al-Azhar.
 
Ο Μεγάλος Ιμάμης είπε στον Πάπα Tawadros ότι η διαρκής πραγματικότητα της ανεκτικότητας μεταξύ των Αιγυπτίων είναι πολύ ισχυρή για να χαλάσει από οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, τονίζοντας τη μακρά ιστορία των αδελφικών σχέσεων που συνδέουν το Al-Azhar και την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου. 
 
Ο Πάπας Tawadros ΙΙ είπε ότι η σχέση μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στην Αίγυπτο, η οποία χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια, χρησιμεύει ως πρότυπο συνύπαρξης.
 
Την Τρίτη, ο υπουργός των Θρησκευτικών Κληροδοτημάτων της Αιγύπτου Mohamed Μοχτάρ Gomaa επισκέφθηκε τον καθεδρικό ναό των Κοπτών για να ευχηθεί  πριν από τις γιορτές.
 
Τη Δευτέρα, ο Πάπας Tawadros II υποδέχθηκε μια σειρά από τους κορυφαίους αξιωματούχους του στρατού, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Άμυνας Sedky Sobhi. 
 
Η Κοπτική Εκκλησία γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα στον απόηχο της θανατηφόρας βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στις 11 Δεκεμβρίου στην εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου - η οποία  βρίσκεται δίπλα στο κεντρικό συγκρότημα του κοπτικού καθεδρικού ναού στο κέντρο του Καΐρου.
 
Είκοσι-επτά άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, της οποίας η ευθύνη  αναλήφθηκε αργότερα από την τρομοκρατική ομάδα Ισλαμικό Κράτος.
 
Ο αιγυπτιακός στρατός έχει ολοκληρώσει την ανακαίνιση του πληγέντος ναού  στις 31 Δεκεμβρίου.
 
Ο Πρόεδρος Abdel-Fattah El-Σίσι είχε δώσει εντολές η εκκλησία των Αγίων Πέτρου και  Παύλου να ανακαινιστεί εγκαίρως  για τις γιορτές στις 7 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...