Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Προγραμματικές δηλώσεις 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρογυαλουρος

Νέος χρόνος ξεκινά,δύσκολος αναμένεται,με πολύ ενδιαφέρον όμως.Τρίτος χρόνος(και κάτι ψιλά)που βρίσκομαι στα Κύθηρα και κατέχω ήδη το ρεκόρ παραμονής μόνιμου κληρικού στην Αγία Πελαγία.Ο προηγούμενος μακροβιότερος έκατσε,αν δεν κάνω λάθος,ένα χρόνο και οκτώ μήνες.Υπάρχουν βέβαια πολλοί λόγοι που κανείς δεν στέριωσε.Λίγο η παραξενιά των κατοίκων,λίγο η απομόνωση του νησιού το χειμώνα,λίγα προβλήματα ενδοεκκλησιαστικά,λίγο ότι οι περισσότεροι κληρικοί που ερχόμαστε στο νησί είμαστε θεοπάλαβοι,δεν άφησαν να στεριώσει παπάς εδώ και τριάντα χρόνια στην ενορία.



Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα,κάπου τα έχω ψιλοαναφέρει,αλλά με τη βοήθεια του Μεγάλου ξεκουμπίστηκαν οι δημιουργοί των προβλημάτων και φτιάξανε τα πράγματα σε πολλούς τομείς του νησιού.

Λοιπόν,ως εδώ καλά,μόνο που συνήθως με πιάνει μια φαγούρα στον...πισινό μου και δύσκολα κάθομαι πάνω από τρία χρόνια σ'ένα μέρος.Και η αλήθεια είναι ότι κάποια συννεφάκια μαζεύονται σιγά σιγά από εκεί που δεν(όχι και πολύ δεν όμως)το περίμενα και συγκρούσεις,ίσως και έντονες,αναμένεται να υπάρξουν.Από την άλλη και αυτές οι μετακινήσεις εδώ κι εκεί είναι κουραστικές.Ενδιαφέρουσες αλλά κουραστικές.

Τέλος πάντων,για την ώρα είμαι εδώ και το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει δραστικές αλλαγές.Τα πάντα είναι ζυγαριά.Βάζεις τα καλά από τη μία και τα κακά από την άλλη,ζυγίζεις και πράττεις αναλόγως.

Όσο αφορά  τα μπλογκς(αφού έχω και δεύτερο πια),ο "Γλάρος"θα συνεχίσει προσανατολισμένος στα ανατολικά(Μ.Ανατολή,Καύκασο,Άπω Ανατολή αλλά και Αφρική)με έμφαση πια σε θρησκευτική θεματολογία.Θέματα δηλαδή που συνδέονται με τη θρησκευτική δραστηριότητα των ανθρώπων.Φιλοσοφία,συνεντεύξεις,λόγοι,πόλεμοι κλπ από τις παραπάνω περιοχές που έχουν όμως θρησκευτικό υπόβαθρο.Ακόμα κι αν πρόκειται για διαστρεβλωμένη εικόνα της θρησκείας,φανατισμούς,εξτρεμισμούς κλπ.

Στα "Ποιητικά Παλαίσματα" θα παρουσιάζω ποίηση από την Ανατολή κυρίως και δικά μου τερατουργήματα.Και ναι,ποίηση που σχετίζεται με τη θρησκεία.

Αυτές είναι(Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος) οι προγραμματικές δηλώσεις για το 2017!Και του χρόνου σπίτια μας!Όπου κι αν είναι αυτά...

2 σχόλια:

  1. Καλές μάχες εύχομαι παπα Κώστα! Αν ο Κύριος κάνει θαύματα τότε κι οι εκλεκτοί Του κάνουν, κάντους άνω κάτω όλους(με τρόπο)για να έρθουν στα ίσα τους :-)
    Ευλογημένο να είναι το νέο έτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά να έχουμε!
      Οι εκλεκτοί Του δεν τσακώνονται,οπότε τα θαύματα δεν τα χρησιμοποιούν για να κάνουν άνω κάτω τον κόσμο!
      Τι να κάνω όμως,μου άρεσε πολύ ο Διογένης από μικρός και τρώγομαι έκτοτε!

      Διαγραφή

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...