Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΣ ΕΝΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο Χριστιανισμός εμφανίστηκε στον κόσμο σαν μία πνευματική επανάσταση. Στην επαναστατική διδασκαλία του Χριστιανισμού αντέδρασε το κατεστημένο της τότε εποχής. Το κατεστημένο,  όχι μόνον υπό την έννοια της αντιδραστικής τάξεως των αρχόντων, αλλά και υπό την έννοια ορισμένων ταπεινωτικών για τον άνθρωπο ηθικών αρχών, τις οποίες εδέχετο και εφήρμοζε ο λαός. Όταν υποταγεί κανείς εις τα πάθη και τις κακίες του, συνηθίζει σ' αυτή την κατάσταση, όποιος επιχειρήσει να τον βγάλει απ' αυτήν, γίνεται εχθρός του.Με πρωτοφανή εχθρότητα λοιπόν αντιμετωπίστηκε ο Χριστιανισμός στα πρώτα του βήματα από το πάσης φύσεως κατεστημένο. Επαγγελματίες που δεν τους συνέφερε η λιτή και απλή χριστιανική ζωή, φιλόσοφοι που έχαναν τους μαθητάς των και ο όχλος που δεν εύρισκε στον Χριστιανισμό τον κόλακα αλλά τον τιμητή των κακιών του, ξεσήκωσαν πρωτοφανή εκστρατεία κατασυκοφαντήσεως και αποδυναμώσεως του Χριστιανισμού.

H προσευχή του Σααντί


Κάμε αυτό που εσύ πιστεύεις άξιο για μένα
Κι όχι αυτό που εγώ πιστεύω άξιο για μένα

Γιάννης Υφαντής,Μυστικοί της Ανατολής,εκδ.Πατάκη

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Βασιλεύ Ουράνιε,Παράκλητε...


Βασιλεύ ουράνιε ,Παράκλητε:εν Αγίω Πνεύματι,ο Θεός υπερβαίνει την ίδια Του την υπερβατικότητα,σύμφωνα με μιαν αγαπητική υπέρ-συγκατάβαση-αν μπορούμε να δεχτούμε τον όρο-δώρο που μας κάνει από τον εαυτό Του,ο Οποίος από εντελώς απρόσιτος,καθίσταται εντελώς μεθεκτός.Όπως το περιέγραφε ο Βλαντιμίρ Λόσκυ,ο Θεός "δρασκελίζει τον τοίχο της υπερβατικότητάς Του" εν Αγίω Πνεύματι.Δι'Αυτού και εν Αυτώ,ο Λόγος δεν παύει να φανερώνεται διά μέσου των πολλαπλών εκφράσεων της Σοφίας και της προφητείας,"φως φωτίζον πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον",διά του Οποίου και εν τω Οποίω ο Λόγος σαρκώνεται ακατάπαυστα:επειδή η Σάρκωση του Λόγου πραγματοποιείται διά του Πνεύματος-και διά της διαυγούς και ισχυρής ελευθερίας της Παρθένου.Το Πνεύμα είναι αξεχώριστο από την ελευθερία.

Με πυρηνικά υποβρύχια απαντά η Κίνα στις ΗΠΑ στον Ειρηνικό

Τέσσερις κινέζοι υποβρύχια του Ναυτικού (L) και πολεμικά πλοία παρευρεθεί σε μια διεθνή αξιολόγηση του στόλου για να γιορτάσουν την 60η επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Ναυτικού στις 23η Απριλίου του 2009 στα ανοικτά Qingdao στην επαρχία Shandong


Εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για τις  επίμαχες περιοχές της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, το Πεκίνο έχει αποφασίσει να στείλει πυρηνικά υποβρύχια να περιπολούν στον Ειρηνικό Ωκεανό φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το Ιράν μποϊκοτάρει το φετινό Χατζ-Νέα ένταση με Σαουδική Αραβία

Μουσουλμανικό προσκυνητής βόλτες μέσα στην περιοχή όπου πτώματα συγκεντρώθηκαν μετά από μια άτακτη φυγή κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος Χατζ, στη Μίνα, τη Σαουδική Αραβία.  (Αρχείο)


Ο σύμβουλος διεθνούς γεωπολιτικής και συγγραφέας του βιβλίου «Σαουδική Αραβία και Ιράν: Φίλοι ή Εχθροί», Banafsheh Keynoush, δήλωσε στο Radio Sputnik ότι μια παρατεταμένη περίοδος εντάσεων και διαφωνιών μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν μπορεί να αρχίσει τώρα αφού το Ιράν έχει αποφασίσει να μποϊκοτάρει το φετινό Χατζ στη Μέκκα.

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ανώτερος Σαουδάραβας κληρικός απαγορεύει τις σέλφι με γάτες

Σαουδική κληρικός Σαλέχ μπιν Fawzan αλ-Fawzan

Ανώτερος κληρικός της Σαουδικής Αραβίας απαγόρευσε τη λήψη selfie με γάτες κάτω με  μια παράξενη απόφαση που βασίζεται στις αρχές των Ουαχάμπι οι οποίες κηρύττονται ευρέως στο βασίλειο. 
Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση, ο Saleh bin Fawzan αλ-Fawzan, μέλος του Σαουδικού Συμβουλίου των Ανώτερων μελετητών, δήλωσε ότι η λήψη selfie με ζώα, συμπεριλαμβανομένων των γάτων, απαγορεύονται.

Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία

Αρχείο φωτογραφία δείχνει ένα ουκρανικό στρατιώτη επάνδρωσης, η πρώτη γραμμή έξω από Ντεμπαλτσέβε.  © AFP

Τουλάχιστον πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ένα νέο κύμα συγκρούσεων με φιλο-Ρωσικές δυνάμεις στο ταραγμένο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο στρατός της Ουκρανίας.

Μεγάλη επιχείρηση των Κούρδων στη Μοσούλη

Άποψη της μονής Mar Matti στη χριστιανική πόλη της Bashiqa, βόρεια της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ

Οι κουρδικές δυνάμεις Peshmerga διεξάγουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον των θέσεων του Daesh  κοντά στην πόλη της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ,ανέφερε το κέντρο πολυμέσων  Πατριωτική Ένωση του (PUK)  Κουρδιστάν την Κυριακή.

Σουλεϊμανίγια (Sputnik) - Περίπου 5.000 Κούρδοι μαχητές οπλισμένοι με όπλα μεγάλου διαμετρήματος συμμετείχαν στην επίθεση, πρόσθεσε η δήλωση.

Από τα μικρά και ασήμαντα...


Έρχομαι σε σένα,παιδί μου,στα πιο μικρά πράγματα,στις πιο ταπεινές λεπτομέρειες.Καθεμιά από τις κινήσεις σου μπορεί να γίνει η έκφραση της Αγάπης χωρίς όρια.

Για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης


Θρήνος Δούκα για την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως 

[ΧLΙ] [1] Ὦ Πόλις, Πόλις, πόλεων πασῶν κεφαλή· ὦ Πόλις, Πόλις, κέντρον τῶν τεσσάρων τοῦκόσμου μερῶν· ὦ Πόλις, Πόλις, χριστιανῶν καύχημα καί βαρβάρων ἀφανισμός· ὦ Πόλις, Πόλις,ἄλλη παράδεισος φυτευθεῖσα πρός δυσμάς, ἔχουσα ἔνδον φυτά παντοῖα βρίθοντα καρπούς πνευματικούς.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Διαβάζοντας τη λειτουργία του Μ.Βασιλείου στο...ΟΑΚΑ!



Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση "το γήπεδο είναι... εκκλησία"; Ε, στο ΟΑΚΑ αυτή η φράση πήρε "σάρκα και οστά". Πως; Ένας φίλος της ΑΕΚ, που βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει (;) την αναμέτρηση της "Ένωσης" με τον Άρη με φόντο την τρίτη θέση στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, άφησε κατά μέρους το αγωνιστικό κομμάτι, προτιμώντας να αφοσιωθεί στην ανάγνωση.
Όχι, δεν διάβαζε κάποιο μυθιστόρημα, αλλά τη "Θεία Λειτουργία του Βασιλείου του Μεγάλου", με την κάμερα του OTE TV να τον "συλλαμβάνει" επί τω έργω.

Η σφαγή των βισώνων-Το αποφασιστικό χτύπημα κατά των ινδιάνων

http://www.lifo.gr/icache/860/549/1/970335_jk,.lkhu.il.jpg

Του Κωνσταντίνου Μαυρίδη από Ρήξη φ. 123 
Η ιστορία του βίσωνα και του αφανισμού του είναι μια ιστορία-σύμβολο της λευκής κυριαρχίας πάνω στην αμερικανική ήπειρο και της γενοκτονίας που συντελέστηκε στη γεωγραφική ενότητα που σήμερα ονομάζεται Βόρεια Αμερική. Η μεθοδική και ανελέητη εξολόθρευση των εκπληκτικών αυτών ζώων, που κάποτε διέτρεχαν τις απέραντες Μεγάλες Πεδιάδες κατά εκατομμύρια, θα έσπαγε το μαχητικό φρόνημα των ινδιάνικων φυλών που πολεμούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ και θα έθετε τέρμα σε έναν οικολογικά ισορροπημένο πολιτισμό χιλιετιών.

Yossi Sassi band feat. Ron "Bumblefoot" Thal - Palm Dance (Official)


Η πτώση της Παρισινής Κομμούνας


Της εργατιάς όρθιο λάβαρο
Της Λευτεριάς στο χώμα να κυλιέται...
Ξανά τσαλαπατάει η τυραννία
Το σύμβολο της απεραντοσύνης

Ο διάλογος με τη Σαμαρείτιδα

 

  Ένας από τους σημαντικότερους διαλόγους που βρίσκει κανείς στις Ευαγγελικές περικοπές είναι σίγουρα ο διάλογος του Χριστού με την Σαμαρείτιδα.Πολλά τα μηνύματα και τα μαθήματα που βρίσκονται στο ανάγνωσμα αυτής της Κυριακής.
   Ο Ιησούς,λοιπόν,ξεκινά τη συζήτηση με μια Σαμαρείτιδα,μια γυναίκα δηλαδή που ανήκει σε μια αιρετική θρησκευτική ομάδα.Και ανοίγει την κουβέντα ζητώντας νερό.Αυτός που είναι το νερό που ξεδιψά για πάντα τους ανθρώπους,παρακαλά μια αιρετική για νερό.

Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας-Η καθαρή λατρεία του Θεού


Είναι λοιπόν φανερό ότι η "εν πνεύματι και αληθεία" προσκύνηση του Θεού και η καθαρή λατρεία είναι έργο της θείας Ευθχαριστίας.Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή το Μυστήριο αυτό μας καθιστά μέλη Χριστού και μας κάνει να υποτασσώμαστε στον Χριστό,όπως υποτάσσονται τα μέλη του σώματος στην κεφαλή,αλλά και για τον εξής λόγο:

Η προοπτική Κόρμπυν τρομάζει τον Μπλερ.Ε,τότε,καλός θα 'ναι!

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ © AFP

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ λέει ότι θα ήταν ένα "πολύ επικίνδυνο πείραμα» για τη Βρετανία να δώσει περαιτέρω εξουσία στον ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn.
Ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι λαϊκιστές πολιτικοί ήταν ανησυχητικοί και θα ήταν επικίνδυνο να τους δοθεί η  ευκαιρία να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η θρησκευτική διπλωματία του Πούτιν

27 Μαΐου, 2016. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αριστερά, και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά Ρωσικά-Ελληνικά συνομιλίες στην Αθήνα.


Η Ρωσία και η Ελλάδα έχουν κοινές αξίες, συμπεριλαμβανομένης της Ορθοδοξίας, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα.Η  Αθήνα μπορεί να βοηθήσει τη Μόσχα να σπάσει την ενότητα της Ευρώπης κατά της Ρωσίας.

Με τη χρήση της "θρησκευτικής διπλωματίας» η Μόσχα θέλει να σπάσει την ενότητα της Ευρώπης ενάντια στη Ρωσία επειδή η Ελλάδα βρίσκεται από καιρό σε αντίθεση με τις Δυτικές  αντι-ρωσικές κυρώσεις, σημειώνει ένα άρθρο στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η Ελλάδα είναι Ανατολή,του Φώτη Κόντογλου


Η Ελλάδα,μ'όλα που λένε κάποιοι φραγκόφιλοι,είναι Ανατολή,κι ας είναι κολλημένη στην ήπειρο της Ευρώπης.Κι η ίδια η Κωνσταντινούπολη,"το καύχημα των ζώντων υπό την του ηλίου ανατολήν",είναι χτισμένη απάνω στην Ευρώπη.Πνευματικά δεν έχει καμμιά σημασία.

Πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια στην Ελλάδα ο Βλ.Πούτιν


Στην Αθήνα έρχεται το απόγευμα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016.
Στις 4.30 το απόγευμα ο Βλ. Πούτιν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:

Η Ιεραρχία απέρριψε τον όρο "Εκκλησία" για Ρ/καθολικούς,Λουθηρανούς,Αγγλικανούς

Απόφαση σοκ της ελληνικής Ιεραρχίας: Η Ρωμαιοκαθολική δεν είναι Εκκλησία

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία αλλά ομολογία ή κοινότητα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες γνωστές Εκκλησίες όπως είναι η Αγγλικανική και η Λουθηρανική.

«Είναι αιρετικοί και δεν μπορούμε να τους δώσουμε εκκλησιαστικότητα» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Κυθήρων κ. Σεραφείμ. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα η Ιεραρχία με απόφασή της θα προτείνει όλες οι αναφορές που γίνονται στο κείμενο περί των «σχέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» να αλλάξουν και όπου υπάρχει η λέξη «Εκκλησία», εκτός της Ορθόδοξης, για να προσδιορίσει τις σχέσεις με τις άλλους χριστιανούς αυτή να μετονομαστεί σε ομολογία και κοινότητα.

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος


Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου Θεολόγου - Καθηγητού | Romfea.gr

Η εμφάνιση αγίων στην Εκκλησία μας σε κάθε εποχή είναι το μόνιμο θαύμα. Ουδέποτε υπήρξε εποχή στη δισχιλιόχρονη πορεία της Εκκλησίας μας που να μην έχει εμφανιστεί άγιος.
Όπως σε κάθε εποχή, έτσι και στους νεώτερους και σύγχρονους καιρούς αναδεικνύει ο Θεός αγίους για τη δόξα τη δική Του και τον αγιασμό και την αρωγή των πιστών.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Λεφτά,όχι συμβουλή!




Ο Νασρεντίν πήγε να δει κάποιον πλούσιο.
"Δως μου λίγα λεφτά"
"Γιατί;"
"Θέλω ν'αγοράσω έναν ελέφαντα".
"Αν δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς να συντηρείς έναν ελέφαντα".
"Ήρθα δω",είπε ο Μουλλάς,"να πάρω λεφτά όχι συμβουλή".

Ίντρις Σαχ,οι απίστευτες ιστορίες του Μουλλά Νασρεντίν,εκδ.Πύρινος Κόσμος

Η ύαινα,ένα από τα αγαπημένα μου ζώα!



Ύαινα
ΦΑΚΕΛΟΣ:
Σουαχίλι Όνομα:Fisi
Επιστημονικό όνομα:Crocuta crocuta (στικτή ύαινα)
Μέγεθος:28 έως 35 ίντσες ψηλή
Βάρος:90-190 κιλά
Διάρκεια ζωής:25 χρόνια σε αιχμαλωσία
Βιότοπο:Σαβάνες, λιβάδια, δάση,
δασικές εκτάσεις, μικρές έρημοι και
βουνά ως τα  13.000 πόδια
Διατροφή:Σαρκοφάγος
Κυοφορία:90 με 110 ημέρες
θηρευτές:Οι άνθρωποι
Η ύαινα είναι το πιο κοινό μεγάλο σαρκοφάγο της Αφρικής. Κατά τη διάρκεια των ετών οι ύαινες και οι άνθρωποι έχουν έρθει σε στενή επαφή στην Αφρική και, σε παλαιότερες εποχές, στην Ασία και στην Ευρώπη, που συχνά οδήγησε σε αμοιβαία θήρευση. Στην αρχαία Αίγυπτο οι ύαινες εξημερώθηκαν, παχύνθηκαν και φαγώθηκαν , και με τη σειρά τους οι άνθρωποι έχουν κατά καιρούς γίνει τροφή για ύαινες. Αν και φημισμένη για το ότι είναι δειλή και άτολμη, η ύαινα μπορεί να είναι τολμηρή και επικίνδυνη, επιτίθενται στα ζώα και στους ανθρώπους. 

Χαμόγελο!


Όταν χαμογελάω οι άλλοι ανησυχούν...και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί!

26 Μαϊου-Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γεωργίας

Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γεωργίας: Γέφυρα της Ειρήνης και της Τιφλίδας τηλεόραση πύργος φωτίζεται σε εθνικά χρώματα της σημαίας

Επ'ευκαιρίας της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Γεωργίας, η Γέφυρα της Ειρήνης και ο πύργος της τηλεόρασης στην Τιφλίδα φωτίστηκαν  στα εθνικά χρώματα. Αυτές οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το Δημαρχείο της Τιφλίδας. Ως υπενθύμιση, στις 9 Απριλίου του 1991, μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε αρκετές ημέρες νωρίτερα, το Ανώτατο Συμβούλιο της Γεωργίας εφάρμοσε ό, τι ήταν η βούληση του γεωργιανού λαού και διακήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας από τη Σοβιετική Ένωση. Πριν από αυτό, 73 χρόνια νωρίτερα, στις 26 Μαΐου 1918, η Γεωργία είχε διακηρύξει την ανεξαρτησία της  από τη Ρωσική Αυτοκρατορία μόνο για να δεχθεί την εισβολή της Σοβιετικής Ρωσίας λιγότερο από 3 χρόνια αργότερα. 

Κρασί ή βιβλίο;




Μια και πηγαίνει ο δρόμος μας προς το νεκροταφείο

Δίχως αγάπη και κρασί ειν'η ζωή φορτίο.
Φιλόσοφε,πες μας λοιπόν,τι σκέπτεσαι για τούτα;
Το κέρδος ποιο να ξέρουμε του κόσμου το βιβλίο;

Ομάρ Καγιάμ,Ρουμπαγιάτ,εκδ.Ερατώ

Το ΙΚ χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες στη Ράκκα

Μια κουρδική μαχητής θέτει για μια φωτογραφία στο ηλιοβασίλεμα στο συριακό πόλη του Ain Issi, βόρεια της Raqqa στις 10 Ιουλίου, 2015. © AFP

Ένας Σύρος ακτιβιστής λέει ότι οι Takfiris του  Daesh χρησιμοποιούν αμάχους στη συριακή πόλη της Raqqa ως ανθρώπινες ασπίδες κατά τη διάρκεια των μαχών  ενάντια σε μια συμμαχία των Κούρδων και των αραβικών δυνάμεων.
Οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) - ένας συνασπισμός Κούρδων και Αράβων μαχητών - άρχισε μια επιχείρηση την Τρίτη για να αναλάβει τον έλεγχο των περιοχών στο βόρειο τμήμα της Raqqa από την μαχητική ομάδα.Η  επίθεση της ομάδας υποστηρίζεται από πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Dead Can Dance - How Fortunate The Man With None


Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Νέο αρχηγό εξέλεξαν οι Ταλιμπάν

Μια εικόνα που υποτίθεται ότι δείχνει το νέο ηγέτη της Αφγανούς Ταλιμπάν Haibatullah Akhundzada

Οι Ταλιμπάν όρισαν τον  Haibatullah Akhundzada ως νέο ηγέτη τους, επιβεβαιώνοντας επίσημα ότι ο πρώην επικεφαλής τους μουλά Akhtar Μανσούρ σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. 
"Ο Haibatullah Akhundzada έχει διορισθεί ως ο νέος ηγέτης των Ταλιμπάν μετά από μια ομόφωνη συμφωνία στο Σούρα (Ανώτατο Συμβούλίο)," δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabihullah Mujahid την Τετάρτη.

Χτυπήματα του Λιβανέζικου στρατού εναντίον του ΙΚ

Αρχείο φωτογραφία δείχνει ένα Λιβάνου στρατό στρατιώτη επάνδρωση ένα σημείο ελέγχου στην είσοδο Arsal στην κοιλάδα Μπεκάα.  © AFP

Ο Λίβανος συνέλαβε  έναν ανώτερο διοικητή της ομάδας takfiri  Daesh  στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αναφέρουν τοπικά  μέσα ενημέρωσης.
Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου, δήλωσε ότι ο στρατός συνέλαβε τον Sameh αλ-Breidy σε επιχείρηση στη στρατηγική πόλη της Arsal την Τρίτη.
Λιβανέζοι στρατιώτες εισέβαλαν επίσης σε αρκετές  θέσεις του Daesh στην περιοχή.

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μεσοπεντηκοστή


Τον Ιησού να διδάσκει στο Ναό μας παρουσιάζει η σημερινή ευαγγελική περικοπή.Και η διδασκαλία Του ήταν σπουδαία.Τόσο σπουδαία που τράβηξε την προσοχή όλων.Και όλοι αναρωτήθηκαν πώς κάποιος που δεν γνώριζε γράμματα,δεν είχε μόρφωση,μπορούσε να ερμηνεύει έτσι τον Νόμο.Ένα ερώτημα που ακόμη και σήμερα,με λίγο διαφορετική μορφή,στριφογυρίζει στα μυαλά πιστών και απίστων.

Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν αρνείται να αποφυλακίσει βρέφος ακτιβίστριας

 
Η πολιτική κρατούμενη του Μπαχρέιν Zainab al-Khawaja

Το Μπαχρέιν απέρριψε αίτημα της επιφανούς  κρατούμενης Zainab αλ-Khawaja να  ελευθερώσει το αγοράκι της από τη φυλακή, παρ'ότι είναι άρρωστη και δεν μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα του.
Η 32χρονη μητέρα, φυλακίστηκε το Μάρτιο, είχε ζητήσει από τις  αρχές να παραδώσουν τον 17 μηνών γιο της, Abdulhadi, στον πατέρα του, επειδή πάσχει από γρίπη, δήλωσε το Κέντρο Περσικού  Κόλπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δευτέρα. 

Μη με ξυπνάς ρε μάνα!


Μια μαμά ελεφαντίνα αφού προσπαθεί,ανεπιτυχώς να ξυπνήσει το μωρό της και καταφεύγει για βοήθεια στον ανθρώπινο παράγοντα.

Η τέχνη της πεζοπορίας


Ο Φοίβος Τσαραβόπουλος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το «Paths of Greece» («Μονοπάτια της Ελλάδας»), μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, η οποία έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως έναν από τους κορυφαίους πεζοπορικούς προορισμούς παγκοσμίως. Και θα έλεγε κανείς ότι τα έχει καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα, αφού μαζί με την ομάδα του έχουν «ανοίξει» και σηματοδοτήσει πάνω από 300 χιλιόμετρα σε όλη τη χώρα.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Να φέρουμε το φως στον κόσμο



Ένας άνθρωπος της ύλης δεν μπορεί να καταλάβει έναν πνευματικό άνθρωπο.Ό,τι λέει ένας πνευματικός άνθρωπος αποτελεί για τον άνθρωπο της ύλης μια φαντασία,διότι η ουράνια λογική είναι ολότελα διαφορετική από τη λογική του κόσμου τούτου.Ωστόσο,όταν συζητά κανείς με έναν άνθρωπο της ύλης μπορεί ίσως να τον κάνει να συμπεράνει ότι υπάρχει τελικά κάτι που κινεί τον κόσμο,και ότι υπάρχει αρμονία στο σύμπαν και δυσαρμονία στη γη.

Μουσική,η ομορφότερη των τεχνών

kekilia22

Δακτυλοθεσία-Έκφραση που στη μουσική σημαίνει την καταλληλότερη διάταξη και σειρά χρησιμοποίησης των δακτύλων κατά την τέλεση μιας μελωδίας.Μεταξύ των λυράρηδων της Μικράς Ασίας,τον 17ο αιώνα,σε μεγάλη εκτίμηση ήταν οι δακτυλοθεσίες του Γιουσούφ Μασουντί. Η "δακτυλοθεσία του σατανά" είναι έκφραση που υποδηλώνει πολύ δύσκολη θέση.
    Υπάρχει η ισπανική εκδοχή της "δακτυλοθεσίας του σατανά" που χρησιμοποιούσαν οι Άραβες.Αυτή διαφυλάχτηκε μόνο σε παραλλαγμένη μορφή για την κιθάρα και σ'αυτήν μπορούμε να δούμε ότι πέρα από τα δέκα δάχτυλα χρησιμοποιούνταν και ενδέκατο:σύμφωνα με το θρύλο,ο σατανάς γι'αυτή τη θέση χρησιμοπούσε και την ουρά του.Για τη "δακτυλοθεσία του σατανά"μερικοί λένε ότι πρωταρχικά σήμαινε κάτι εντελώς διαφορετικό:ότι αποκάλυπτε τη σειρά των ενεργειών στη διαδικασία κατεργασίας του χρυσού,ή τη σειρά με την οποία πρέπει να φυτέψουμε τα οπωροφόρα δέντρα για να έχουμε πάντα φρέσκους καρπούς από την άνοιξη ως το φθινόπωρο,και ότι μόνο μεταγενέστερα με την εφαρμογή του στη μουσική μετατράπηκε σε δακτυλοθεσία και μ'αυτό τον τρόπο η νέα σοφία έθαψε κι έκρυψε τις παλαιότερες σοφίες.Το μυστικό της,λοιπόν,μπορεί να μεταβιβαστεί από τη μία στην άλλη γλώσσα των ανθρώπινων αισθητήριων οργάνων,χωρίς να χάνει τίποτε από την αποτελεσματικότητά της.

-Το Λεξικό των Χαζάρων,Μίλοραντ Πάβιτς

  Αν κάποιος μου έβαζε ένα πιστόλι στο χοντρό κεφάλι μου και με ρώταγε:"ποια είναι η σπουδαιότερη (καλή)τέχνη,αυτή που αν θα εξαφανιζόταν αύριο θα έκανε τον κόσμο ανυπόφορο;",η απάντηση μου θα ήταν η μουσική.

Ο Ιρακινός στρατός ετοιμάζεται για την ανακατάληψη της Φαλούτζα

Ιρακινές σουνιτικές εθελοντές από την επαρχία Ανμπάρ, ο οποίος εντάχθηκε δύναμη Δημοφιλή Κινητοποίηση του Ιράκ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών για να κάνουν τον αγώνα κατά της Ισλαμικής μέλος της ομάδας (Daesh) ένα cross-σεκταριστική δίσκο, να λάβει μέρος στην πρώτη προπόνηση τους σε βάση εκπαίδευσης σε Amriyat αλ-Φαλούτζα, στις 8 του Μαΐου του 2015

 Ο Haider Abadi ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης για να καταλάβει  εκ νέου την πόλη της Φαλούτζα από το Daesh.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Haider Abadi την Δευτέρα ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης για να διεκδικήσει εκ νέου την πόλη της Φαλούτζα η οποία έχει καταληφθεί από την παραστρατιωτική ομάδα Ισλαμικό Κράτος (Daesh).

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ειρήνευσε με τον εαυτό σου



Ειρήνευσε με τον εαυτό σου,και θα είναι ειρηνικός μαζί σου ο ουρανός και η γη.Σπούδασε να εισέλθεις στο ταμείο της καρδιάς σου,και εκεί θα δεις το ταμείο το ουράνιο.Διότι και τα δύο είναι ένα,και έχουν μία είσοδο.Η κλίμακα εκείνης της βασιλείας είναι εντός σου,κρυμμένη στην ψυχή σου.-Αββάς Ισαάκ ο Σύρος

O Αητός

Είδα τον λαβωμένο αητό στο χώμα,
Να μάχεται τα όρνια.
Ηθελ' ο δόλιος στα πόδια να σταθεί

Δημοψήφισμα για απαγόρευση των θρησκευτικών κομμάτων στο Τατζικιστάν

Τατζίκους ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την απαγόρευση των θρησκευτικών κομμάτων

Οι άνθρωποι του κυρίως μουσουλμανικού Τατζικιστάν ψηφίζουν σχετικά με την απαγόρευση των κομμάτων με βάση τη θρησκεία, σε ένα δημοψήφισμα που είναι  πιθανό να ενισχύσει την εξουσία του προέδρου, - αναφέρει το BBC.Ο Emomali Rakhmon κυβερνά την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας από το 1992, επιζών ενός εμφυλίου πολέμου ο οποίος κατέληξε σε μια συμφωνία με την ισλαμική αντιπολίτευση.

Εκλογές μετά ξύλου στη Γεωργία

Συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα σε Kortskheli εκλογικό κέντρο

Συγκρούσεις έχουν λάβει χώρα μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων Georgian Dream και  National Movement στο 53η εκλογικό κέντρο της Kortskheli.Αθλητές συμμετείχαν και κλομπ χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις.

Το επίλεκτο σώμα των Gurkha-H Νεπαλέζικη επίλεκτη μονάδα του Βρετανικού στρατού



Το 1815, η Βρετανική κυριαρχία  στην Ινδία τέθηκε σε σοβαρή δοκιμασία από τις δυνάμεις ενός επεκτατικού κράτους του Νεπάλ.
Εντυπωσιασμένη από την τέχνη τους του ορεινού  πολέμου και  την επιμονή τους, η Βρετανία άρχισε να προσλαμβάνει Νεπαλέζους για μια ειδική επίλεκτη ταξιαρχία. Πάνω από 220.000 Gurkhas πολέμησαν για τη Βρετανία στον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και  πάνω από 40.000 ήταν οι πεσόντες.
Για πολλούς κατοίκους του Νεπάλ,η υπηρεσία στο βρετανικό στρατό είναι μια ισχυρή οικογενειακή παράδοση, αλλά ο ανταγωνισμός για να ενταχθούν είναι έντονος. Κάθε χρόνο, πολλές χιλιάδες Νεπαλέζοι ανταγωνίζονται για λίγες θέσεις για να γίνουν Gurkha.

Η,υπό εξαφάνιση,κοινότητα των Σαμαρειτών

Σαμαρείτες λατρεύουν σε μια συναγωγή, μιλούν αρχαία εβραϊκά, και το ιερό τους βιβλίο είναι ο Σαμαρείτης Τορά [Ματθαίος Vickery / Al Jazeera]
Κιρουάτ Λούζα, κατεχόμενη Δυτική Όχθη - Καθώς ο ήλιος δύει πάνω από το όρος Γαριζίν, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Σαμαρείτες το θεωρούν ως το ιερότερο μέρος στη γη. Κοιτάζοντας πάνω από την παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς στη μία πλευρά και τους  λόφους, από την άλλη, το βουνό είναι μια όαση σε μια όλο και πιο ταραγμένη περιοχή.

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Δεν έχω κάποιον να με βοηθήσει...



Δεν έχω ποιος να με βάλει στο νερό ώστε να γιατρευτώ.Πάντα κάποιος άλλος με προλαβαίνει.Αυτό είπε ο παράλυτος της σημερινής περικοπής όταν ο Χριστός τον ρώτησε αν θέλει να γιατρευτεί.Τριάντα οκτώ χρόνια.Τριαντά οκτώ ολόκληρα χρόνια ήταν άρρωστος και δε βρέθηκε ούτε ένας να τον βοηθήσει να μπει στην κολυμβήθρα ώστε να θεραπευτεί.Γιατί μόνο όποιος έμπαινε πρώτος στο νερό  αφού το τάραζε ο άγγελος γινόταν καλά.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η αγιότητα του Μ.Κωνσταντίνου


Πολλά έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια για την αγιότητα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την αγιότητά του επικαλούμενοι εγκλήματα που του καταμαρτυρούν πηγές της εποχής(οι πηγές αυτές πάντως ήταν υποστηρικτές των αντιπάλων του) και άλλοι τόσοι είναι οι υπερασπιστές του οι οποίοι προσπαθούν να καταρρίψουν ιστορικά τα επιχειρήματα των πρώτων και έχουν γραφτεί κείμενα επί κειμένων.

Ο Μ.Φώτιος,ο Διογένης ο Κυνικός και ο Σααντί συνομιλούν-Φιλαργυρία,ελεημοσύνη,γενναιοδωρία



-Ξέρετε γιατί το χρυσάφι είναι ωχρό;Γιατί είναι τόσοι πολλοί εκείνοι που σχεδιάζουν άσχημα πράγματα γι'αυτό,ξεκίνησε με ένα σαρκαστικό χαμόγελο την κουβέντα ο Διογένης.

-Εκείνος που δεν απόχτησε καλά έργα με τα δηνάρια και τις δραχμές,στο τέλος έφαγε όλη του τη ζωή με την επιθυμία να μαζεύει χρυσάφι και ασήμι.Θέλεις ν'απολαύσεις τ'αγαθά αυτού του κόσμου:Κοίταξε να 'σαι γενναιόδωρος στον όμοιό σου,όπως ήταν σ'εσένα ο Θεός,πρότεινε ο Σααντί.

Πυρηνική εμπιστοσύνη μεταξύ Ιράν-Ρωσίας

Μπουσέρ πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν


Η Κρατική Εταιρία Ατομικής Ενέργειας της Ρωσίας  , Rosatom, θα αρχίσει τις εργασίες για το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Ιράν Bushehr-2 από το τέλος του τρέχοντος έτους, μόλις ολοκληρωθού οι  προετοιμασίες στο εργοτάξιο.

«Ελπίζουμε ότι η ιρανική πλευρά θα προσδιορίσει τις σεισμικές παραμέτρους στον χώρο έτσι ώστε να μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες για διάφορα νέα συγκροτήματα που ήδη πριν από το τέλος του  τρέχοντος έτους ," δήλωσε μια πηγή της Rosatom την Πέμπτη.

Διαδήλωση εναντίον Αμερικανικής βάσης στην Οκινάουα

Ένα σύνθημα εναντίον της βάσης εμφανίζεται στο φράκτη κλειστό Σταθμός Αεροπορίας των ΗΠΑ Marine Corps Futenma στην Ginowan στα νότια νησιά της Ιαπωνίας Οκινάουα.  αρχείο φωτογραφιών

Διαδήλωση λαμβάνει χώρα έξω από μια αμερικανική στρατιωτική βάση στην Οκινάουα μετά τη σύλληψη ενός πολίτη των ΗΠΑ για  τη δολοφονία μιας Γιαπωνέζας, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ την Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι ο Kenneth Franklin Shinzato, εθνικότητας  των ΗΠΑ και πρώην πεζοναύτης ο οποίος εργάζεται στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Οκινάουα, συνελήφθη με την υποψία της έκθεσης του σώματος της Rina Shimabukuro . Οι τοπικές αρχές φέρεται να πιστεύουν ότι , επίσης, σκότωσε την κοπέλα που έχει εξαφανιστεί  από τον Απρίλιο.

Μαδούρο:Τρελός για τη Βενεζουέλα

Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro αποκάλεσε  τον εαυτό του τρελά ερωτευμένο με τη Βενεζουέλα αφού  ένας πρώην Ουρουγουανός ηγέτης τον αποκάλεσε "θεότρελο"(mad as a hatter).

Την Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα αποκάλεσε τον  Maduro "θεότρελο"  εξαιτίας της σύγκρουσής του με τον Luis Amargo,  επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

Συνεχίζουν ανενόχλητοι την γενοκτονία των Κούρδων οι Τούρκοι-Πιστοί στην παράδοσή τους


Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις συνέχισαν το βαρύ βομβαρδισμό μιας κουρδικού πληθυσμού πόλης στη νοτιοανατολική επαρχία της χώρας,Μαρντίν εν μέσω  συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και μελών του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) .
Βίντεο που κυκλοφόρησε από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT την Πέμπτη έδειξε σύννεφα καπνού πάνω από τη Nusaybin, που βρίσκεται 792 χιλιόμετρα (492 μίλια) ανατολικά της πρωτεύουσας Άγκυρας, μετά τους βομβαρδισμούς από  τον τουρκικό στρατό .

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τραμπ και Κλίντον διεφθαρμένοι και χωρίς ηθικές αξίες για την πλειοψηφία των Αμερικάνων

Αυτός ο συνδυασμός AFP αρχείο φωτογραφία δείχνει Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Χίλαρι Κλίντον (L) στις 4 Απριλίου 2016 και Δημοκρατικός αμφισβητίας Donald Trump στις 16 Φεβρουαρίου του 2016.

Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος των ΗΠΑ Donald Trump έχει ξεπεράσει την Δημοκρατική πρωτοπόρο Χίλαρι Κλίντον και θα νικήσει με μικρή διαφορά σε μια υποθετική τετ α τετ  αναμέτρηση, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση του Fox News βρήκε επίσης ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αισθάνονται κανείς από τους  δύο πρωτοπόρους δεν έχουν ισχυρές ηθικές αξίες και θα έλεγαν ο,τιδήποτε για να εκλεγούν.

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τον κ.Φίλη,μέρα που'ναι


Η αλήθεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη
Μπορεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης να μην κατόρθωσε πριν από λίγο καιρό να αποσπάσει την κατανόηση ενός άνεργου για μια μικρή αύξηση στα μακαρόνια ή να διασκεδάσει τους φόβους ενός χαμηλόμισθου νέου για την απώλεια των 300 ευρώ μισθού του, όμως αναφερόμενος στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ευτύχησε να απολαύσει την υποστήριξη του «τακτοποιητή» της μισής Αθήνας κ. Τατσόπουλου και της φωτισμένης τού «συνωστισμού» κ. Ρεπούση. Των οποίων βέβαια η υποστήριξη θα μπορεί από τούδε και στο εξής να κοσμεί το βιογραφικό του.

Υπομονή...


Εκείνο που επιτυχαίνεται γρήγορα δε βαστάει πολύν καιρό.Οι σοφοί είπαν:"Δεν υπάρχει διάρκεια για την αιφνίδια ευτυχία".

Άκουσα να λένε πως θέλουν σαράντα χρόνια για να φτιάξουν με τον πηλό της Ανατολής ένα κινέζικο βάζο.Στη Βαγδάτη φτιάχνουν απ'αυτά εκατό την ημέρα.Λοιπόν,βλέπεις ποια είναι η αξία τους.

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...