Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Αποκατάσταση μοναδικών μεσαιωνικών τοιχογραφιών στη Svaneti της Γεωργίας

Τοιχογραφίες του μεσαιωνικές εκκλησίες Svaneti για να αποκατασταθεί
georgianjournal.ge
Μοναδικές τοιχογραφίες αιώνων σε μεσαιωνικές εκκλησίες της Svaneti, βόρειο-δυτική ορεινή περιοχή της Γεωργίας,θα  μελετηθούν και θα αποκατασταθούν. Όπως ανέφερε ο Μιχαήλ Τζιοργκάντζ, υποψήφιος για το υπουργείο Πολιτισμού και Μνημείο Προστασία της Γεωργίας,οι παλιές τοιχογραφίες θα υποβληθούν σε εργασίες συντήρησης και το έργο θα πραγματοποιηθεί από  ιταλική ομάδα. 

Όπως είπε ο Μιχαήλ Τζιοργκάντζ στο πρακτορείο ειδήσεων iPress, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γεωργίας και τςη Ιταλίας υπέγραψαν μια συμφωνία που περιλαμβάνει και πολιτιστικά θέματα. Με βάση τη συμφωνία αυτή, η Ιταλία θα βοηθήσει τη Γεωργία στην τοπογραφία, την αποκατάσταση και τη διατήρηση παλιών τοιχογραφιών της  Svaneti. 



Σύμφωνα με τον υποψήφιο για το υπουργείο, η ιταλική πλευρά θα στείλει ειδικούς υψηλού επιπέδου, καθώς και παροχή τεχνικής βοήθειας στη Γεωργία κατά την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης. 

Όπως αναφέρθηκε , τα παλιά πολιτιστικά μνημεία και εκκλησίες της Svaneti  καταχωρήθηκαν και επιλέχθηκαν για  αποκατάσταση, αλλά δεν είναι γνωστό ακόμα πόσες εκκλησίες θα  αποκατασταθούν τελικά. 
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι εκτός από  το σπάνιο και μοναδικό τοπίο που έχει η  Svaneti , η περιοχή μπορεί να καυχηθεί για τις περισσότερες από 70 εκκλησίες που χρονολογούνται από τον X-XIII αιώνα, καθώς και 240 πύργους. 

geotv.ge
Εκκλησία Lamaria και ο Πύργος στη Svaneti 

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

Οι φωτογραφίες από τον Giorgi Λιπαρτελιάνι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...