Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ο Serj Tankian,o Eric Bogosian και άλλοι Αρμένιοι ακτιβιστές,καλλιτέχνες και επιστήμονες στο πλευρό των Standing Rock Sioux της Ντακότα

Διαμαρτυρία στο Oceti Sakowin στρατόπεδο (Φωτογραφία: Hrag Vartanian)
asbarez.com
Μια ομάδα Αρμενίων Αμερικανών καλλιτεχνών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και ακτιβιστών εξέδωσε δήλωση αλληλεγγύης με τη  φυλή Standing Rock Sioux ενάντια στην κατασκευή του  Ντακότα Access Pipeline (DAPL).

Οι περισσότεροι από 30 υπογράφοντες περιλαμβάνουν τον καλλιτέχνη και ακτιβιστή Serj Tankian,τον  ηθοποιός και θεατρικό συγγραφέα Eric Bogosian, τους μυθιστοριογράφους Chris Bohjalian, Micheline Aharonian Marcom, Aline Ohanesian και Nancy Kricorian,τον καλλιτέχνη και συγγραφέα Vahe Berberian, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Mark Άραξο, και τον δημοσιογράφο David Barsamian.



Η δήλωση επισημαίνει ότι η κατασκευή του αγωγού απειλεί το περιβάλλον και αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων των Ιθαγενών. "Αποτελεί συνέχεια των αιώνων πολιτικών στέρησης, καταστροφής, και  άρνησης των δικαιωμάτων των ιθαγενών πληθυσμών. Ως απόγονοι των Αρμενίων που επέζησαν της γενοκτονίας, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί κατά των πράξεων αυτών », αναφέρει η δήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...